Ние приемаме необходимостта от реформи в кохезионната политика, включително нуждата

...
Ние приемаме необходимостта от реформи в кохезионната политика, включително нуждата
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Приемаме необходимостта от реформи в кохезионната политика на ЕС


Ние одобряваме нуждата от промени в кохезионната политика, в това число потребността от това тя да бъде доста по-свързана с целите и сферите на икономическото развиване.

Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев преди началото на конференцията на високо равнище, отдадена на Кохезионната политика на Европейски Съюз, която се организира в НДК, във връзка предлагането на Европейската комисия за средства за кохезионна политика и новите провокации в областта на сигурност и миграция, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Приемаме визията на тези страни, които споделят, че ние би трябвало да подсигуряваме, че парите се харчат в съответна правна среда. Тук обаче не е допустимо да съществува механизъм, който се базира напълно на субективизъм или непринудено виждане на някой политически началник или админ. Предстои полемика “, съобщи Дончев.

Той разяснява, че значително кохезионният пакет е съхранен и номинално е подобен с предходния програмен интервал и акцентира, че въпреки всичко на този стадий това е единствено предложение на Европейска комисия, което предстои на полемика.

Дончев сподели още, че би трябвало да се продължи финансирането на районите, които са по-изостанали. Той означи, че и по-напредналите региони също се нуждаят от поддръжка за инфраструктура без значение, че в тях има съсредоточени вложения.

„ Освен вътрешната кохезия, ние би трябвало да мислим за съгласуваност освен сред дъргжавите-членки, която е тематика. Ние би трябвало да мислим за съгласуваност както е тематиката Западни Балкани с страните, които не са членове на Европейски Съюз. Свързаността би донесла сигурност, би донесла икономическо развиване, би донесла нови стопански благоприятни условия “, добави вицепремиерът. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР