Ние преговаряме с държава, в която живеят наши сънародници, макар

...
Ние преговаряме с държава, в която живеят наши сънародници, макар
Коментари Харесай

Македонците още не са прочели Паисий, недоволен Каракачанов

Ние преговаряме с страна, в която живеят наши сънародници, въпреки политическият им хайлайф да е комплициран и нежелаещ да си признае истината. Това е спомагателен фактор, който затормозява и затруднява договарянията със Западната ни съседка по мнението на военния министър и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов. Затова и съгласно него на гърците им е било доста по-лесно, а и са стъпили първо на основата на контракта сред България и Македония. Допълнително обаче са радикализирали своите искания.

Македонците още не са прочели отец Паисий, съобщи Каракачанов и отсече, че неговият въпрос към тях е същият като на Паисий: " Поради що се срамиш да се наречеш българин?

Каракчанов изясни обаче и че " когато превъзпитаваш брат си, гледаш да не използваш най-дебелата сопа ".
 Ултиматуми и размахване на пръст не ни помагали с Македония
Ултиматуми и размахване на пръст не ни помагали с Македония

Подобни позиции са разумни в предизборна конюнктура, само че остават неразбираеми и рискови от позиция на българския народен интерес, декларират от ЕАЦС - аналитичният център учреден от Цветан Цветанов

По думите му дали македонците могат да създадат компромис за тяхната политика, е техен проблем, ние, българите, обаче не би трябвало да вършим компромис с нашата история.

Красимир Каракачанов напомни и резултата от срещата при президента по тематиката Северна Македония , когато всички се обединили към мнението, че поддръжката за македонската страна не може да бъде безусловна . Тези условия са свързани с смяна на тяхната политика в образованието, всички подправени обстоятелства, които са откраднати от нашата история би трябвало да бъдат отстранени, на всички музеи или надписи, в които се съдържат погрешни обстоятелства като " бугарски окупатори и бугарски фашисти " да бъдат отстранени.

Каракачанов упорства и да бъдат оправдани хората, които са репресирани от тоталитарната югославска комунистическа власт поради своето българско национално достолепие, име и изява.
 Дипломацията ни към С. Македония - нито мека, нито твърда
Дипломацията ни към С. Македония - нито мека, нито твърда

Захариева уверена, че тъкмо това прави българското държавно управление

Още преди месеци вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов първи оповести , че комисията за решаването на въпросите за общата история с Македония не работи. Той прикани страната ни да сложи ултиматум на Македония - в случай че те не се примирят с въпросите от общата ни история, България да не поддържа Македония за Европейски Съюз, а през вчерашния ден даже и загатна, че Вътрешна македонска революционна организация може да излезе от ръководството . Според него Македония единствено употребява България за участие в Европейски Съюз и НАТО .

Миналата седмица президентът свика незабавна консултативна среща по тематиката Северна Македония, откакто стана ясно, че последната среща на Смесената българо-македонска комисия по историческите въпроси, която се състоя на 13 септември, беше избрана като " най-безплодната ", защото на нея още веднъж не бе реализирано единогласие по отношение на въпроса с честването на Гоце Делчев. В последно време договарянията за общата история на България и Македония започнаха да буксуват .
 Каракачанов: Вътрешна македонска революционна организация напуща ръководството, в случай че подкрепим Северна Македония за Европейски Съюз
Каракачанов: Вътрешна македонска революционна организация напуща ръководството, в случай че подкрепим Северна Македония за Европейски Съюз

Не е направила задоволително по осъществяване на контракта сред двете страни, затова няма да я подкрепим
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР