Ние предприемаме стъпки, с които да постигнем добър резултат и

...
Ние предприемаме стъпки, с които да постигнем добър резултат и
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Лявото обединение бе задължителна стъпка

 " Ние подхващаме стъпки, с които да реализираме добър резултат и съгласно мен лявото обединяване беше наложителна стъпка. То би трябвало да продължи да се уголемява и в бъдеще, да се притеглят нови и нови. Друга наложителна стъпка е да се подтиква присъединяване на хората в листите посредством преференции. “ Това съобщи в ефира на Георги Кадиев, водач на " Нормална страна ", част от обединението " Българска социалистическа партия за България ", който е лидер на листата в Стара Загора като добави: " Програмата на Българска социалистическа партия е същата като тази за предходните избори. Промяна най-вероятно няма да има и в слогана, само че смяна има в самите листи, защото се подреждат от партийни конференции по места. “

Относно идните президентски избори Георги Кадиев напомни, че към този момент има решение на Българска социалистическа партия, с което те поддържат сегашния президент. " Ние сме част от обединението единствено за тези предварителни парламентарни избори, а дали обединяването ще се резервира и по-късно зависи от резултата от него. Ако на 11-и юли покажем по-добър резултат и той се дължи на няколко стъпки, една от които разширение на лявото пространство, тогава има смисъл да се продължи “, изясни той като добави, че персоналното му мнение е, че Румен Радев би трябвало да се поддържа за втори мандат.

По мотив поисканата от него оставка на шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов, Георги Кадиев разяснява: " Още преди 3 седмици зададох няколко въпроса на Министерство на финансите като се надявах те да създадат инспекция и да дадат транспарантен отговор на всички жители. Въпросът беше следният: “Кога е осъществена данъчната проверка, по кое време е получен данъчният акт, кой го е получил, кой е получил заповедта за проверката? “ - и оттова да можем да създадем извод дали проверката обгръща интервали, в които господин Спецов е бил неин притежател и шеф, и надлежно да създадем извод дали продажбата на дялове не е обвързвана с опит да бъде избегнато заплащане на данъчно обвързване “.

Той добави, че отговорът, който е получил, не е задоволителен и по думите му Румен Спецов е получил заповедта за проверка най-малко 6 месеца преди да продаде дяловете си. " За мен вредата към този момент е нанесена и колкото по-бързо пристигна оставката, толкоз по-добре “, сподели още той.

Слуховете, че поисканата оставка е в интерес на ГЕРБ, Кадиев опроверга по този начин: " Ако ние ще заменяме фрагментите на ГЕРБ с фрагменти, които са уязвими, то това няма смисъл. Идеята е да ги сменяем с хора, които са качествени, които нямат петна в биографията си и ще свършат това, което фрагментите на ГЕРБ не свършиха. Администрацията по времето на ГЕРБ беше безусловно смачкана, превърната в бухалка на властта, даже не и на властта, а на няколко души, отпред с премиера “, сподели още водачът на " Нормална страна ".

На въпроса по какъв начин прави оценка дейностите на служебния кабинет, Георги Кадиев отговори по този начин: " Считам, че трябваше да има повече лични промени, смятам, че задачата му за два месеца е по-скоро да изчегърта неприятните практики на предходния кабинет, да смени неприятните фрагменти, а построяването на нови структури и администрация е по-скоро работа на идващия кабинет. “ Кадиев счита още, че това, което се случва в ББР, е безусловно ужасяващо.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР