Ние понеже винаги сме поставяли здравето, чистотата на въздуха на

...
Ние понеже винаги сме поставяли здравето, чистотата на въздуха на
Коментари Харесай

Цитат на деня: Винаги сме поставяли чистотата на въздуха на първо място

" Ние тъй като постоянно сме поставяли здравето, чистотата на въздуха преди всичко в свои стратегии, би трябвало да кажем какво е бъдещето на въглищата. "

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов пред публицисти в Брюксел след съвещанието на Европейския съвет. На съвещанието водачите на страните от Европейски Съюз обсъждаха проекта до 2050 година Европа да стане първият безпристрастен във връзка с климата континент до 2050 година което значи оптимално редуциране на излъчванията въглероден диоксид и компенсиране на оставащите посредством попиване (от почвите, горите и технологията).

" Имаме интервал 30 години и през тези 30 години ние би трябвало да кажем какво ще се случи. Много постепенно, доста гладко - това сме го договорили, по никакъв метод миньорите, работещите в тази система и самият енергиен микс да не ни пострада ", сподели Борисов. Говорейки по тематиката за така наречен зелена договорка, българският министър председател намеси и въпроса за мобилния пакет. Той уточни, че е споделил на европейските водачи, че страната ще заведе дело по тази тематика.

" И тъкмо това им споделих: " Колеги, ние сега сме се съсредоточили в зелената договорка с едната ръка, а с другата хиляди тежкотоварни машини ще ги пуснем да пътуват нагоре-надолу из Европа. Това ще натовари самите транспортни артерии или въздуха - отново са нездравословни излъчвания ", описа Борисов. Той добави, че доста от богатите страни, които най-вече натискат за зелената договорка, са аутсорсвали своите нездравословни производства в страни като Китай, и посочи, че в такава обстановка няма превъзмогване на проблемите в климата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР