Ние получихме разрешение да водим преговори за закупуване на самолети,

...
Ние получихме разрешение да водим преговори за закупуване на самолети,
Коментари Харесай

Каракачанов: Когато видях пребития военен, полудях. Аз съм човек преди всичко

Ние получихме позволение да водим договаряния за закупуване на самолети, не сме получили да позволение да купуваме изтребители. Имаме мандат да водим договаряния, изясни в ефира на bTV вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов .
„ Всички видяхме изказванията на Белия дом, че ще се съобразят с българските благоприятни условия. Тяхната позиция е гъвкава. Ако диалозите и договарянията са сполучливи, едвам тогава ще желаяме от Народното събрание да позволи закупуването на самолетите. След като приключат договарянията, и в случай че те са сполучливи, Народното събрание ще реши дали да купуваме самолети . Ако договарянията не са сполучливи, Народното събрание може да реши да преговаряме с някой друг”, сподели още Красимир Каракачанов.
Той акцентира, че договарянията се водят на държавно равнище. „ Ние не преговаряме с компании, а с страни. Не преговаряме с „ Локхийд Мартин”, а със Съединени американски щати, не преговаряме с " Грипен ", а с Швеция ", изясни още военният министър.
На въпрос за какво съдружните сътрудници на Вътрешна македонска революционна организация от „ Атака” и НФСБ не са го подкрепили при гласуването в Народното събрание, Каракачанов уточни, че не схваща за какво сътрудниците му са реагирали по този начин.
Решението за договаряния със Съединени американски щати за F-16 беше подкрепено през вчерашния ден в Народното събрание от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Вътрешна македонска революционна организация. „ Няма коалиция ГЕРБ-ВМРО-ДПС. Има коалиция F-16”, разяснява по този мотив Красимир Каракачанов.
„ Когато видях пребития боен, полудях. Бяха го ритали, основно в главата и са викали: Дайте да го убием. Не се сдържах и споделих, че ромите са станали нагли. Аз съм и човек на първо място, а освен политик. Не желая да приказвам за всички цигански нападения. В моя изборен регион те са ежедневие”, изясни вицепремиерът.
Изявлението му беше направено два дни след разпоредената от него акция във Войводиново, довела до събарянето на цялата ромска махала. Напрежението в селото бе предизвикано от побой над военнослужещ, осъществен от двама братя роми.
В Комисията за отбрана от дискриминация към този момент има тъжба против вицепремиера. Роми даже излязоха на митинг пред Министерския съвет и желаеха оставката му, като го упрекнаха в расизъм.
„ Трябва да създадем ясна стратегия за интеграцията на ромите. Първо е образованието, трудовите привички и ражданията. Трябва да спрем да се плашим, че сме политически неточни. Не може, когато един българин си остъкли балкона, да го погват всички институции, а тези хора да си подвигат незаконни постройки без проблем. На кого би трябвало да се извиня? Думите за наглите роми бяха за нарушителите. Тези, които не правят закононарушения, не виждам защо би трябвало да се наскърбяват ", безапелационен беше вицепремиерът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР