Ние получихме разрешение да водим преговори за закупуване на самолети,

...
Ние получихме разрешение да водим преговори за закупуване на самолети,
Коментари Харесай

Каракачанов: Получихме мандат за преговори, не да купуваме самолет

" Ние получихме позволение да водим договаряния за закупуване на самолети, не сме получили да позволение да купуваме изтребители. Имаме мандат да водим договаряния, изясни в предаването " Лице в лице " по bTV вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов.

" Всички видяхме изказванията на Белия дом, че ще се съобразят с българските благоприятни условия. Тяхната позиция е гъвкава. Ако диалозите и договарянията са сполучливи, едвам тогава ще желаяме от Народното събрание да позволи закупуването на самолетите. След като приключат договарянията, и в случай че те са сполучливи, Народното събрание ще реши дали да купуваме самолети. Ако договарянията не са сполучливи, Народното събрание може да реши да преговаряме с някой различен ", сподели още Красимир Каракачанов.

Той акцентира, че договарянията се водят на държавно равнище. " Ние не преговаряме с компании, а с страни. Не преговаряме с " Локхийд Мартин ", а със Съединени американски щати, не преговаряме с " Грипен ", а с Швеция ", изясни още военният министър.

На въпрос за какво съдружните сътрудници на Вътрешна македонска революционна организация от " Атака " и НФСБ не са го подкрепили при гласуването в Народното събрание, Каракачанов уточни, че не схваща за какво сътрудниците му са реагирали по този начин.

Решението за договаряния със Съединени американски щати за F-16 беше подкрепено през вчерашния ден в Народното събрание от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Вътрешна македонска революционна организация. " Няма коалиция ГЕРБ-ВМРО-ДПС. Има коалиция F-16 ", разяснява по този мотив Красимир Каракачанов.

За репликата " ромите станаха нагли "

" Когато видях пребития боен, полудях. Бяха го ритали, основно в главата и са викали: Дайте да го убием. Не се сдържах и споделих, че ромите са станали нагли. Аз съм и човек на първо място, а освен политик. Не желая да приказвам за всички цигански нападения. В моя изборен регион те са всекидневие ", изясни вицепремиерът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР