Ние подготвихме списък от седем мерки. Закупихме училищни шкафчета за

...
Ние подготвихме списък от седем мерки. Закупихме училищни шкафчета за
Коментари Харесай

За всички ученици до седми клас ще има шкафчета от идната учебна година

Ние подготвихме лист от седем ограничения. Закупихме учебни шкафчета за над 300 000 възпитаници, въведохме потреблението на електронни учебници, оптимизирахме потреблението на образователните пособия. Трябва да има шкафчета за всички възпитаници от 1. до 7. клас от началото на идната образователна година . Това съобщи в ефира на bTV просветителният министър Красимир Вълчев по отношение на обезпечаването на всички школа у нас с шкафчета за прилагане от страна на учениците. Министърът уточни, че ограниченията, които ведомството е подхванало, имат резултат що се касае до понижаване на тежестта на ученическите раници.

На процедура няма смяна - изпитът ще бъде в две елементи, а не в два модула. Ученикът може да реши да не взе участие във втората част. Дали ще се споделя две елементи, или два модула, няма смяна , разясни Вълчев.
Първата част ще бъде от 25 задания, втората част ще бъде преразказ. Запазва се продължителността на изпита. Оценката ще бъде една . Ученикът може да излезе след првата част и да не влезе за втората. За учениците със специфични потребности ще има спомагателни 80 минути, както е до момента, разяснява още Вълчев.

Успяхме да върнем 9000 деца в клас по данни от ноември месец. Констатираме сред 60 000 и 70 000 деца, които са в рискови групи . Нашите екипи вървят по домовете и беседват с родителите. Това са в множеството случаи деца, при които фамилията няма отношение към образованието, изясни министърът. Активирали сме всички принадлежности, с които разполагаме. Между 2.5% и 3% имаме отпадане на възпитаници поради ранни бракове, стана ясно от думите на Красимир Вълчев.

Учителската заплата ще бъде минималната 920 лв., а междинната ще бъде близо 1100 лв.. Тези, които в този момент постъпват на работа като учители, ще вземат чисто към 800 лв. , защото те нямат и добавката за прослужено време, съобщи Вълчев.
Може би нямаме толкоз ясно районни неналичия на учители. По-скоро имаме неналичия на учители по непознати езици и информатика. Очакваме по-голям дефицит през идващите 10 години. Този дефицит ще бъде по-голям там, където има малко обитаемо място, посочи министърът.
Направихме промени, с цел да дадем средства на дребните и междинните общини . Предоставяме в допълнение стипендии за по този начин наречените " предпочитани " професионални посоки. Имаме усъвършенстване на приема. Увеличава се приемът в професионалните посоки, които имат по-високи приходи, сподели просветителният министър.

Институтът (Националният институт по метеорология и хидрология - бел. ред.) се резервира в неговата целокупност, просто мина като дружество към МОН. В него работят доста положителни експерти, доста положителни физици. Разрешен е и разногласието с парцелите. Национален институт по метеорология и хидрология си резервира цялото имущество и парцели, които е употребявал , удостовери Вълчев. По думите му сега има спор главно за една постройка, която обаче не се употребява пълноценно нито от Национален институт по метеорология и хидрология, нито от Българска академия на науките. Спорът е завършил на 99% , увери министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР