Ние от ГЕРБ неведнъж сме заявявали, че никога не са

...
Ние от ГЕРБ неведнъж сме заявявали, че никога не са
Коментари Харесай

ГЕРБ: Никога не са водени разговори за съвместно управление с БСП

Ние от ГЕРБ нееднократно сме заявявали, че в никакъв случай не са били водени диалози за взаимно ръководство с Българска социалистическа партия. Подобна коалиция е невъзможна.

Така делегатите на ГЕРБ отвърнаха на опозицията в своята декларация след Четвъртото постоянно отчетно-изборно делегатско национално заседание на партията.

Novini.bg разгласява декларацията без редакторска интервенция.

От своя върховен партиен конгрес ние, делегатите на Националното заседание на Политическа партия ГЕРБ, се обръщаме към своите последователи и симпатизанти, както и към всички български жители.

Политическата ни декларация през днешния ден е отговор на непрестанните през последните месеци груби спекулациии на опозицията на тематика „ Коалиционни планове на ГЕРБ към БСП”.

На последния конгрес на Българска социалистическа партия ръководителят на партията разгласи, че опозицията е отказала на премиера Борисов „ да бъде нахранена с постове и да бъде опитомена”.

Ние гледаме на говоренето за коалиция сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия на първо място като на търсене на мотив за вътрешнопартийно почистване на сметки в Българска социалистическа партия. За да се оправи с политическото неодобрение и с напрежението измежду съпартийците си, ръководителят на Българска социалистическа партия провокира изключителни и революционни обстановки.

В началото на работата на настоящия парламент предложихме председателското място в Народното събрание на Българска социалистическа партия, само че не с концепцията да „ опитомяваме” опозицията, а тъй като имаме държавнически метод и национално отговорно държание по отношение на идното българско председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Ръководството на Българска социалистическа партия твърди, че в Българска социалистическа партия има хора, които влизат в колаборация с ГЕРБ. Подобни съмнения са безусловно погрешни, вършат неосъществим политическия разговор сред ръководещи и съпротива, както и минират напъните ни за сполучливо и безпроблемно осъществяване на българското председателство.

Председателството на България на Съвета на Европейски Съюз е национална идея и е нова база за обединяване на българското общество – от ГЕРБ не желаеме да пропуснем този късмет.

Очевидно Българска социалистическа партия работят председателството да се провали при ръководството на ГЕРБ, та даже и на цената на загуба на народен авторитет и на значими за хората политики.

Ние от ГЕРБ нееднократно сме заявявали, че в никакъв случай не са били водени диалози за взаимно ръководство с Българска социалистическа партия. Подобна коалиция е невъзможна.

От трибуната на висшия ни политически конгрес през днешния ден заявяваме изрично, че не желаем да се коалираме с Българска социалистическа партия освен през днешния ден, само че и в бъдеще, тъй като:

• имаме непреодолими разлики във визиите си за развиването на България;
• имаме разнообразни показа за политически морал и ценности;
• ние сме модерната европейска партия у нас, чийто глас се чува в Европа.

Ние от ГЕРБ одобряваме за своя съществена политическа задача отбраната на правилата на демократичната правова страна. Заявяваме политическата си решителност да съхраним и развиваме демократичния, европейски модел на държавност, посредством който да решаваме дейно проблемите на своята сигурност, на институционалния и правов ред. Това изисква мъдрост и воля за опълчване на антидемократичните трендове.

Ние осъзнаваме какъв брой огромна е отговорността ни да отстояваме идеала за свободна, демократична и европейска България. Защото ГЕРБ е българската политическа партия, която подсигурява действително присъединяване на страната ни във образуването на европейския дневен ред.

Ние предлагаме интензивно българско председателство на Европейски Съюз, както и ангажиране на институциите на Европейски Съюз с поддръжка на устойчиви политики в полза на България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР