Ние от ДПС заедно с колегите от други парламентарни групи

...
Ние от ДПС заедно с колегите от други парламентарни групи
Коментари Харесай

Делян Пеевски: Призоваваме ВСС да спре избора на нов главен прокурор, не се месим в съдебната власт

Ние от Движение за права и свободи дружно с сътрудниците от други парламентарни групи взехме решение да внесем план на декларация в Народно събрание, с което да призовем Висш съдебен съвет да отсрочи избора на нов основен прокурор по две аргументи. Това разяснява лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по отношение на декларация , подписана от Бойко Борисов, Деница Сачева, Христо Иванов, Никола Минчев, Атанас Атанасов, Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски, да бъде спрян изборът на нов основен прокурор, съобщи кореспондент на " Фокус ".  

" Първо, че към този момент има формирано дело в Конституционния съд, което директно касае този въпрос. Второ, че ние от много време говорим за промени в Конституцията, които да са основата за една правосъдна промяна в България, каквато е нужна ", посочи той.

По думите му това е апел и никога не е вмешателство в работата на Висш съдебен съвет.

" Счетохме, че е рационално да призовем съвета, при изискване, че има конституционно дело, има и процедура, която потегля в Народно събрание за Конституцията, не е разумно съвет с изминал мандат да избира прокурор за 7 години. Все отново този прокурор ще работи с новия Висш съдебен съвет, ще има прокурорски съвет, съдийски съвет настрана. Някак си ни се коства, че няма легитимност за 7 години напред да се предреши това от един съвет, който е с изминал мандат. Ние просто ги призоваваме. Решението е тяхно. Ние не се месим в правосъдната власт, само че дано да забележим какво решение ще вземат ", добави Делян Пеевски.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР