Ние от Демократична България смятаме да дадем своя принос за

...
Ние от Демократична България смятаме да дадем своя принос за
Коментари Харесай

Демократична България няма да клати лодката на властта

" Ние от " Демократична България " считаме да дадем своя принос за стабилността на ръководещата коалиция. Изобщо нямаме желание да клатим лодката ".

Това съобщи избраният отново за водач на " Да България " Христо Иванов. Така той разяснява прогнозата си, направена в отчета пред конгреса, че е доста евентуално да има предварителни парламентарни избори.

" Страната се трансформира, светът се трансформира, това ще води до неустойчивости и тези неустойчивости ще имат своето политическо измерение ", разяснява Иванов.

Той съобщи, че има доста работа за извършване, а страната има нъжда от стабилизращи фактори.

Иванов остава отпред на " Да, България " макар подадената от него оставка след парламентарните избори през ноември предходната година. Решението беше взето на Национална конференция на партията през днешния ден.

Иванов беше единствен претендент за лидерския пост. Подкрепата си за него са дали 692-ма делегати, 14 са били срещу, а 42-ма са се въздържали. Самото гласоподаване беше при закрити врата. Част от делегатите участваха на конференцията, други участваха онлайн.

Преизбраният водач разяснява, че е имало откровена полемика за проблемите пред партията.

Във връзка с по-слабия резултат на вота, Христо Иванов сподели: " Не успяхме да реагираме на появяването на новия политически състезател ", визирайки присъединяване на " Продължаваме Промяната " в изборите.

Той счита, че обединението " Демократична България ", в чийто състав с изключение на " Да, България " са и ДСБ и " Зелено придвижване ", не е съумяла да отиграе добре комбинацията сред президентски и парламентарни избори.

Иванов чака надграждане на обединението и реализиране на оптимални резултати в секторите, за които дава отговор като правораздаване и електронно ръководство. Преизбраният водач чака и подготовката за локалните избори.

" Да България и " Демократична България " имат роля да дават нови дела на българската политика.

По същия метод, по който превърнахме правораздаването в такава, да вземем за пример децентрализацията и локалното самоуправление са нещо, за което ще работим да бъде такава идея ", посочи Иванов.

Според него партията би трябвало да развива нови политически послания, да има и нови лица и нови тематики.

" Знаем къде отиваме, знаем какво можем, знаем какво би трябвало да доразвием у себе си, следва работа ", съобщи Христо Иванов.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР