Ние от Демократична България“ след това решение на Продължаваме Промяната“,

...
Ние от Демократична България“ след това решение на Продължаваме Промяната“,
Коментари Харесай

Единствено ДБ знае как да направи съдебна реформа

" Ние от „ Демократична България “ по-късно решение на „ Продължаваме Промяната “, гледаме на обстановката като опция за повишение на резултата ни, тъй като ние сме единствената политическа мощ, която може да предложи правосъдна промяна, децентрализация, електронизация. "

Това разгласи Йордан Иванов, някогашен регионален шеф на Пловдив и претендент за народен представител от „ Демократична България “ в ефира bTV, разяснявайки решението на „ Продължаваме Промяната “ да не се явят дружно на идните избори.

След това той даде образец с това, което направил, до момента в който бил регионален шеф на Пловдив - съкратил 15% от администрацията, електронизирал всички процеси и повишил възнаграждението на меритократичен принцип - съгласно заслугите, точно тъй като въвел електронизацията. Тя дава опция за отчетност за свършената работа, изясни Йордан Иванов

На нападките на другите партии, че Демократична България не са почнали правосъдна промяна, той отговори по този начин: „ Ние бяхме тези, които искахме да закрием бухалките на ГЕРБ и Движение за права и свободи, профилирания съд и прокуратура и го сторихме. Да, евентуално това са дребни крачки, само че са в вярната посока. Нека попитам ГЕРБ - дали ще създадат правосъдна промяна или може би Движение за права и свободи ще създадат правосъдна промяна? Единствено „ Демократична България “ има текстовете, знае по какъв начин да го стори и поредно като мощ на разсъдъка се е потвърдила, че отстоява тази политика, безапелационен бе Иванов.

Бившият народен представител от „ Демократична България “ посочи, че от политическата му мощ се стремят към реформиране на българската прокуратура по метод, по който да се пишат качествени обвинителни актове, да не се потулват досъдебни производства и в същото време да може да се изготви обвиняване, което да издържи в съда.

Иванов показа и целите на „ Демократична България “, които са „ диверсификация във връзка с газа и разкъсване на взаимозависимост, правосъдна промяна, децентрализация по метод, по който да скъсаме с порочния тоталитарен модел на ръководство на българските общини, които са подвластни от централната власт.

На въпрос дали регистрират феодализацията на министерствата като неточност, Иванов отговори, че Христо Иванов и Атанас Атанасов са били първите, които са показали това като проблем, още на стадий договаряния. В този смисъл те не биха го позволили повече.

На въпрос дали още веднъж биха се коалирали с Българска социалистическа партия, Иванов изясни, че в случай, че с „ Продължаваме Промяната “ нямат 121 гласа, тогава на равнище коалиция ще се търсят решения за обезпечаване на болшинство. С Българска социалистическа партия постоянно сме били идеологически съперници и в никакъв случай не сме отричали това, уточни Иванов.

Той акцентира, че е антикомунист, само че с цел да просъществува Народното събрание са си партнирали с Българска социалистическа партия и добави, че деветима от десетима души, с които се е срещал, до момента в който е бил регионален шеф, утвърждават коалирането.

Йордан Иванов съобщи твърдо, че „ Демократична България “ има червени линии, които не може да прекрачи във връзка с партия ГЕРБ. Той съобщи, че ГЕРБ няма по какъв начин да създадат правосъдна промяна, тъй като точно те са унищожили правосъдната система, като напомни, че през 2015 година „ Демократи за мощна България “ и Христо Иванов са излязли в съпротива тъкмо заради тази причина.

По отношение на спада на поддръжка на предходните избори, Иванов съобщи, че това е поради подобие с „ Продължаваме Промяната “ и работа върху една и съща електорална група.

Борислава Кирилова
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР