Ние от БСП сме хладнокръвни, търпели и разумни. По-важно е

...
Ние от БСП сме хладнокръвни, търпели и разумни. По-важно е
Коментари Харесай

Нинова: Мандалото хлопна за ИТН, преговорите с тях приключиха

Ние от Българска социалистическа партия сме невъзмутими, търпели и рационални. По-важно е дали милион софиянци ще имат парно и топла вода през зимата, дали два милиона пенсионери ще имат обновени пенсии през октомври, от страстите. (...) Ние организираме договаряния за държавно управление на България, а не курс по психотерапия на " Аз " -а. С него се занимава Фройд.

Това сподели водачът на Българска социалистическа партия и мандатоносител Корнелия Нинова пред Би Ти Ви.

Колегите от Има Такъв Народ споделят, че се усещат афектирани, тъй като никой не ги питал за Програма и закони, упрекнаха ни, че единствено сме ги слагали на масата, и сме ги принуждавали да гласоподават. Това не е правилно! Ние от Българска социалистическа партия убедихме всички останали партии да отворим Програмата към Има Такъв Народ.

По отношение на антикорупционния закон - събрахме ги с големи старания, убедихме и двете страни да правят отстъпка, Има Такъв Народ обявиха, че желаят ремонти, убедихме Политическа партия да се съгласят. Днес те дават още един мотив, че желали да се отдръпват от договарянията.

А действителната причина е, че статуквото, старите обвързаности, зависимости, на инхаус поръчки, ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " се изплашиха, че може да има кабинет, че може да има антикорупционен закон, и че Рашков може да е началник на КПКОНПИ, се отдръпнаха.

И по тази причина употребявам случая да им кажа, - защото слушам, че желаят Христо Ивано да им се извини,- желая да кажа: Мандалото хлопна за Има Такъв Народ. Преговори с Има Такъв Народ няма да водим повече.

Има Такъв Народ да си играят, да счупят страната, единствено тъй като някой откъм гърба по този начин им е споделил по този начин, - няма да стане.

Има смисъл да се водят договаряния с Политическа партия и Демократична България най-малко да приключим започнатото. Програмата е добра, дали ще има държавно управление, което да работи по нея, или ще е предизборна стратегия, значимо е да я има, добави Нинова.

По отношение на апела на президента Румен Радев Българска социалистическа партия да работи по отношение на Конституцията за третия мандат, Нинова разяснява: " Прави ми усещане ГЕРБ по какъв начин бързо прегърнаха това изявление и споделиха " Ей, президентът ни послуша и накара Българска социалистическа партия да върне мандата в понеделник " - тази симбиоза сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и президента не е от през вчерашния ден в това изявление. Президентът от първия месец бие по кабинета, от първия месец непрекъснато ни подлагаше на критика кабинета, само че ние ще се отнесем с почитание с Конституцията и партийните ни органи, и в сряда ще кажем какво ще стане с мандата. " /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР