“Ние от БСП казваме, че операция “Чисти ръце трябва да

...
“Ние от БСП казваме, че операция “Чисти ръце трябва да
Коментари Харесай

Иван Ченчев: В момента ни управляват стажантите в политиката

“Ние от Българска социалистическа партия споделяме, че интервенция “Чисти ръце ” би трябвало да продължи, без значение кой е основен прокурор. Цялата правосъдна система би трябвало да действа по този начин, че в обществото да има освен чувство за правдивост, само че и действителни дейности, които към момента не виждаме. “ Това съобщи Иван Ченчев, зам.-председател на парламентарната група на “БСП за България ”, в ефира на Euronews.
“Подавали сме сигнали към прокуратурата за разнообразни случаи, само че тези сигнали не са били отразявани. Сигнали за всичко, което може да се сетите за последните 7 години, след като Българска социалистическа партия приказва за паралелната страна. Аз си припомням за най-малко 10 сигнала, които сме внесли в прокуратурата. Включително и Корнелия Нинова, когато беше министър на стопанската система, подаде сигнал за рисковите язовири и техните поправки - половин милиарда лева бяха отпуснати по времето на Бойко Борисов, а единствено един язовир беше ремонтиран ”, означи Ченчев.
“Това, което се случи в българската политика е невиждано - тази коалиция на имунитетите, тя е една коалиция на страха. Това не е сделка в името на България, тъй като тези хора към момента нямат управническа стратегия, те сега ръководят страната с ротационни министър председатели ”, изрази възмущението си Ченчев и добави: “В момента ни ръководят стажантите в политиката, по тази причина го има това лакатушене. Както през вчерашния ден Нинова назова Политическа партия - излъгани камилчета. “
“Няма промяна, лявата обувка на десния крайник, не е комфортно. Удобно е единствено на хората, които желаят да се скрият зад политическите си имунитети. Борисов и другите, на които са им поискали имунитетите. Самият Сарафов заприказва, че ще изтегли някои от настояванията за имунитети ”, добави още Ченчев.
Ченчев означи още, че Българска социалистическа партия не може да каже кое лице би трябвало да бъде основен прокурор, защото това е интервенция в правосъдната власт. Той също добави, че партията има голям брой оферти за правосъдна промяна, едно от което е за надзор на актовете на основния прокурор. Ченчев изрази мнение, че основен прокурор би трябвало да има, само че да е с понижени пълномощия.
“БСП е неповторима партия. Намаляващата ни поддръжка се дължи на няколко неща. Първо, появяването на нови и нови планове. Второ, офанзивите от страна на служебния кабинет. Трето, финансираната вътрешна съпротива. Четвърто, пазаруването на гласове. Българска социалистическа партия не прави такива неща. Според мен, Българска социалистическа партия ще получи своя резултат, защото сме поредна партия, а и се видя лицето на другите, които подведоха гласоподавателите си ” сподели за край Ченчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР