Ние от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи сме

...
Ние от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи сме
Коментари Харесай

БАПЗГ с позиция по повод жестокото убийство на фелдшер в село Орешник

Ние от Българската асоциация на експертите по здравни грижи сме потресени от жестокото ликвидиране на фелдшер Димитър Факиров, до момента в който е изпълнявал своя професионален дълг.

Това се споделя в публична позиция от БАПЗГ във връзка жестокото ликвидиране на фелдшер в село Орешник, която публикуваме без редакторска интервенция:

"72-годишният експерт дълги години е работил в Здравната работа на село Орешник, община Тополовград. След трагичния случай поданици на селото споделиха пред медии, че фелдшер Факиров е бил безрезервен към пациентите си и се е употребил с тяхното доверие и почитание. На 08.10.2019 година той за следващ път е бил на работното си място, с цел да оказва помощ. Но вместо признателност е получил смъртоносни удари с нож от нападателен пациент. Полицията в незабавен порядък съумя да намери и задържи хипотетичния причинител, който е престъпно проявен. Като съсловна организация настояваме за бързо и заслужено правосъдно произвеждане като се изпълнят всички залегнали в закона наказателни ограничения за тежко закононарушение към доктор по време на работната му промяна.

БАПЗГ за следващ път моли за повече приемливост и почитание на пациентите към медиците, които извършват своя дълг с висок професионализъм, отговорност и безрезервност. От всички нас - виновни институции, пациенти и техни близки, медии, цялото общество - зависи да дадем безапелационен отпор на експанзията, тъй че да не се случват физически и вербални нападки към медици, които постоянно водят до тежки физически и морални последици, а от време на време даже до драматичен край. Нека покажем като общество, че сме мощни и няма да позволим да се потъпкват законите и човешкия морал! ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР