„Ние оказваме тази помощ, която можем. Удължаваме живота на пациента,

...
„Ние оказваме тази помощ, която можем. Удължаваме живота на пациента,
Коментари Харесай

Лекарят на починалия Ванко: Можехме единствено да удължим живота му

„ Ние оказваме тази помощ, която можем. Удължаваме живота на пациента, с цел да дочака трансплантация, само че за жалост присаждане на бял дроб в България към момента не се правят “, добави той.

Припомняме, че 18-годишният Ванко от Бургас загуби борбата с подлото рядко заболяване муковисцидоза и не дочака животоспасяващата трансплантация на бял дроб. Той бе на 18 години и бе наследник на Красимир Иванов – старши служител на реда в бранш „ Охранителна полиция “ към Четвърто РУ-Бургас, ОДМВР-Бургас, а майка му е чиновник в Общината.
„ Иван бе два пъти при нас. Първият бе през май, когато трябваше да уточним дали е за трансплантация или не. Беше оценен с всичките нужни проучвания. Обяснихме на родителите кои са контраиндикациите – това бе ниското наднормено тегло. Предвидихме стратегия за увеличение на килограмите, с цел да влезе в нужните граници, след което бе изписан “, описа доктор Хинков.

„ Иван беше в Бургас, където му се утежни положението и когато постъпи още веднъж във ВМА, бе е реанимацията с тежка дихателна непълнота и в кома. За страдание не можахме да го спасим “, добави лекарят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР