Ние, общинските съветници от БСП за България“ в Столичния общински

...
Ние, общинските съветници от БСП за България“ в Столичния общински
Коментари Харесай

БСП – София: Топлофикация дължи обяснения за търговията с ток

Ние, общинските съветници от „ Българска социалистическа партия за България “ в Столичния общински съвет, сме мощно обезпокоени от изнесените данни в общественото пространство за осъществени непрозрачни и неизгодни покупко-продажби от „ Топлофикация София “ ЕАД на Българската самостоятелна енергийна борса.
Самата догадка, че е допустимо да се търгува създадената от сдружението електрическа енергия под пазарните цени, е смущаваща.

А на фона на финансовото положение на „ Топлофикация София “, която на процедура е във механически банкрут, неизгодни покупко-продажби могат да доведат до действителна опасност за действието му през идващия отоплителен сезон. Подобна орис на най-голямото топлофикационно сдружение в България директно заплашва енергийната система на страната. Не става дума единствено за стотиците хиляди софиянци - клиенти на сдружението, а за цялата страна.

Ето за какво, общинските съветници от Българска социалистическа партия, настояваме, в най-спешен порядък, да бъде свикано изключително съвещание на Постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне на СОС, на което да бъде изслушано управлението на сдружението и изпълнителния шеф Александър Александров.

На това съвещание да бъде показана цялата информация за цитираната в общественото пространство договорка от 16 юли 2020 година, в това число и кой е търговецът, с който е подписан „ двустранният контракт “. На общинските съветници да бъде предоставена детайлна информация – по месеци, за осъществените през 2019 и 2020 година покупко-продажби за продажба и покупка на електрическа енергия от „ Топлофикация София “ ЕАД – количества, цени и контрагенти по договорите.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР