Ние нямаме споделена история. Имаме обща история. Гоце Делчев е

...
Ние нямаме споделена история. Имаме обща история. Гоце Делчев е
Коментари Харесай

Заев: Ние нямаме споделена история с България. Имаме обща история!

Ние нямаме споделена история. Имаме обща история. Гоце Делчев е бунтовник и за българите, и за македонците, който се е борил за свободата на Македония и Одринско. Наследихме време, което не беше в интерес на другарството сред нас. Югославия ни разделяше. Ако не признаем слабостите на историята, не можем да градим бъдещето. Това споделя министър председателят на Северна Македония Зоран Заев в изявление за БГНЕС.

“Заявяваме, че нямаме териториални или малцинствени искания, че името Северна Македония се отнася за Република Северна Македония, по тази причина направихме предложение българските самолети да охраняват македонското небе. Затова обявихме пътна карта, с цел да поемем ние за себе си задължения, които ще имат юридически резултат и ще бъдат от изгода за жителите и на Македония, и на България ”, акцентира Заев.

“Ние за исторически персони от Средновековието от цар Самуил обратно – от Кирил и Методий, от Климент и Наум определихме взаимно честване, имаме протоколи. Вярвам, че двете страни към този момент сме подготвени да ги обявим, тъй като би трябвало да ги впишем в учебниците. Защото новите генерации не знаят цялата тази реалност, тя би трябвало да ни сплотява. И в Северна Македония, и в България това въздейства на хората по доста неправилен метод. Трябва да променим това. Ние към този момент имаме заменени повече от 20 табели в страната, където беше записано „ български фашистки окупатор “, добави министър председателят на Северна Македония.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР