Ние нямаме правомощия да налагаме воден режим. ВиК пък не

...
Ние нямаме правомощия да налагаме воден режим. ВиК пък не
Коментари Харесай

Нено Димов: ВиК не са длъжни да ни уведомяват, че водата в даден язовир свършва

Ние нямаме пълномощия да постановяваме воден режим. ВиК пък не са длъжни да ни уведомяват, че водата в даден язовир свършва. За това би трябвало да знаят общинските управляващи. Това сподели министър Нено Димов по тематиката с безводието в Перник пред Нова тв.
Той означи, че язовир " Студена " е единственият, при който " екологичният отток се пуска след обезпечаването на вода за питейно-битови потребности ".
Димов е безапелационен, че не се тормози от почналото следствие на Спецпрокуратурата по проблема и твърди, че е подготвен да поеме отговорност, в случай че такава му бъде потърсена.
" Ако в 3-годишен период общините не изпълнят заложените цели във връзка с чистотата на въздуха, те подлежат на наказания ", добави Димов.
Той означи, че в София има постоянно възстановяване на качеството на въздуха през последните седем години. Димов акцентира, че жителите на столицата са доста по-чувствителни на тази тематика, тъй като живеят по-добре.
Според министъра локалните управляващи би трябвало " сами да провеждат метода, по който да управляват с какво се отопляват семействата ". Коментарът му бе във връзка предлагането за инкриминиране на горенето на боклуци.
Нено Димов разяснява и новината за хванатия отпадък от Италия, за който се допуска, че е бил предопределен за изгаряне у нас.
" В Министерство на околната среда и водите няма постъпило искане, нито издадено позволение за внасяне на отпадък от Италия ", съобщи министърът.
И акцентира, че България е една от страните, които горят минимум горива, получени от боклуци и е единствената, въвела ограничаване за импорт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР