Ние няма да прекратим операцията Извор на мира, докато не

...
Ние няма да прекратим операцията Извор на мира, докато не
Коментари Харесай

Ердоган: Няма да прекратим операцията Извор на мира, докато не бъдат прочистени всички терористи

" Ние няма да прекратим интервенцията " Извор на мира ", до момента в който не бъдат прочистени всички терористи. Нашата битка не е против кюрдите, нашата битка е против терора ". Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган в отговор на апелите на редица политически водачи от разнообразни страни, в това число и от Европейски Съюз, към Анкара да постави завършек на трансграничната интервенция в Североизточна Сирия, която турската войска стартира преди три дни, написа novini.bg.

В тирада пред 3-ата конференция на ръководителите на парламенти Ердоган отхвърли като несправедливи обвиняванията по отношение на Турция и турската войска.

" Те споделят, че избиваме кюрдите. Не, ние не одобряваме такова обвиняване. Кюрдите са наши братя, ние водим битка против ПКК/СЗН и Даеш, които са терористични групировки. Западът приeма ПКК за терористична формация,но отхвърля,че разклоненията на ПКК (в Сирия, като СЗН) също са терористични формирания. Въпреки че сме им дали доста документи и обстоятелства, за жалост не желаят да ги одобряват. Ние не желаем разпокъсването на целостта на Сирия. Но ние държим да се съблюдават в идентична степен правата на всички - араби, кюрди, язиди, за това сме там. Имаме 911 километра граница и тя е под непрекъсната опасност. Коалиционните сили не ги е еня за това ", сподели Ердоган.

По думите му, от доста страни оказват напън на Турция да приключи интервенцията.

" В никакъв случай няма да отстъпим нито крачка обратно или да спрем.От ляво и отдясно ни заплашват да прекратим интервенцията. Но ние ще продължим нашата битка и след 32-ия километър от границата. Ние обявихме, че този район ще бъде зона за сигурност на към 4 млн. сирийски бежанци, които живеят в нашата страна. Сред тях има и араби, и кюрди, и ние пазим правата на всички. Ние се грижим за тях, другите единствено приказват без да оказват помощ. Ето за какво ще продължим да отстояваме нашето право, с цел да има сигурност и непоклатимост в района ", съобщи турският президент.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР