Ние няма да допуснем държавата да упражнява натиск- върху който

...
Ние няма да допуснем държавата да упражнява натиск- върху който
Коментари Харесай

ГЕРБ упражнява натиск върху жители на Кресна, алармират от БСП

" Ние няма да допуснем страната да упражнява натиск- върху който и да е български жител , в която и да е българска община, една седмица преди изборите ".
Това съобщи зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " и член на Националния избирателен щаб Георги Свиленски след среща с досегашния кмет на Кресна и претендент за нов кметски мандат в общината Николай Георгиев.
Свиленски бе в дребната община във връзка сигналите на десетки жители, че полиция влиза в домовете им, с цел да ревизира адресната им регистрация. Кандидатът за кмет на Кресна изясни, че от седмица, вместо да се организира естествена предизборна акция, в града обикалят шест полицейски екипа, които са изпратени по тъжба на представители на ГЕРБ.
" Полицаите влизат по няколко пъти в къщите на хората, в това число в тъмната част на деня, и без да се преценяват с съответната обстановка, тормозят по невиждан метод жителите ", изясни Георгиев и съобщи, че това се прави няколко дни преди изборите. Той напомни и локалните избори през 2015 година, когато в дребната община под Пирин се изсипа жандармерия, без да има каквато и да е нужда от това.
" Избирателните описи и регистрацията на гласоподавателите е осъществена преди шест месеца и страната имаше всички принадлежности да ревизира кой и по какъв начин се е записал в този интервал, а не да го прави в седмицата преди изборите ", разяснява Гeорги Свиленски.
Той бе безапелационен, че Българска социалистическа партия не се опълчва против това - органите на реда да пазят жителите и техните права да гласоподават свободно и почтено.
" Заставаме зад жителите на Кресна и техните права и няма да допуснем върху тях да се упражнява напън, да бъдат заплашвани и предупреждавани, да бъдат принуждавани да подписват протоколи, предупредителни и каквито и да било, без да имат съображение органите на полицията и други органи на страната да вършат това ", съобщи Свиленски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР