Ние носим отговорност към европейските граждани и към бъдещето на

...
Ние носим отговорност към европейските граждани и към бъдещето на
Коментари Харесай

Вигенин: Носим отговорност към бъдещето на нашия общ европейски дом

Ние носим отговорност към европейските жители и към бъдещето на нашия общ европейски дом.

Това съобщи интернационалният секретар на ПГ на "БСП за България " и ръководител на Комисията по европейските въпроси и надзор на европейските фондове Кристиан Вигенин.

Изказването си той направи по време на представянето на отчета на Работната група по въпросите на субсидиарността, пропорционалността и "да вършим по-малко, само че по-ефективно " и предаването му на ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Той изясни, че отчетът адресира три основополагащи въпроса: по какъв начин да се ползват по-добре правилата на субсидиарност и пропорция в границите на институциите на ЕС; нов метод и способи по какъв начин да бъдат включени по-добре и пo - дейно районните и локалните управляващи и националните парламенти при създаването и осъществяването на политиките на ЕС; както и дали има области на политиката, в които пълномощията могат да бъдат ределигирани и върнати с времето на държавите-членки.

„ Докладът съдържа общо девет рекомендации отправени към Съвета, Комисията, Европейския парламент, районните и локални управляващи, въз основа на техните пълномощия и пълномощия, разказани в договорите. Заложени са обаче и някои рекомендации към националните парламенти. Ние, членовете на националните парламенти в Европейски Съюз, като директно определени представители на европейските жители, носим отговорност към тях и към бъдещето на нашия общ европейски дом.

Съзнаваме и отговорността, че сме самобитен мост за приближаването на европейските тематики и въпроси по – покрай хората”, сподели още той. Вигенин акцентира, че според разбора и рекомендациите изведени в отчета, „ друга област, в която можем да допринесем повече, е засиленото съдействието с локалните и районните управляващи, които постоянно дават отговор за осъществяването на решенията, взети на европейско ниво, без да влият значително върху процеса на изработването им. Това би трябвало да се промени”, счита той.

Бившият външен министър акцентира обаче, че активността на работната група завършва официално, само че има още доста да се работи в тази тенденция и в границите на идващите ръководи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР