“Ние нито сме влизали в разговори за мнозинство с ГЕРБ,

...
“Ние нито сме влизали в разговори за мнозинство с ГЕРБ,
Коментари Харесай

Славов по Дарик: България не може да остане глуха и няма за Украйна! Това е цинично!

“Ние нито сме влизали в диалози за болшинство с ГЕРБ, нито има следи да влезем в такива диалози в актуалната настройка. Отаказхме предлагането за среща от контактната група от авторитетните и уважавани от нас господин Плевнелиев и господин Паси по една просто причина: не е задоволително единствено да се приказва по тези тематики, а е доста значимо да се поеме явен политически ангажимент на високо равнище за промени, за противопоставяния на корупцията, за промяна на Главния прокурор. Без този съответен ангажимент няма смисъл да се срещаме с хора, които въпреки всичко имат своя принос за евроатлантическата ориентировка на страната, само че нямат никакъв явен политически мандат. ”

Това съобщи Атанас Славов от “Демократична България ” в предаването “Седмицата ” по Дарик радио.

“ГЕРБ единствено експлоатират евроатлантическата тематика, само че не са подготвени на нито една крачка в посока на сериозна промяна на прокуратурата, правосъдната власт и антикорупционни реформи- нещо, което е наш главен приоритет ”, означи Славов.

“Позицията ни за протичащото се в Украйна е единствената допустима и ясна позиция в синхрон с нашите съдружници и сътрудници в Европейския съюз. България на политическата сцена наподобява като единствения изолиран случай. Ние единствени не поехме ангажимент във връзка с протичащото се в Украйна. По главната тематика за военна помощ и поддръжка за Украйна, която за нас е в действителност безапелационна, мъчно можем да намерим консенсус с Българска социалистическа партия. Други политически сили като ГЕРБ и “Продължаваме смяната ” са склонни да поддържат това ”, сподели депутатът.

Славов показа, че това което се случва в други европейски страни е да дават остаряло руско въоръжение на Украйна и получават в границите на месеци натовско боеспособно, съвременно въоръжение. Тоест, в границите на месеци тези наши сътрудници ще модернизират военните си сили, като в това време оказват помощ на Украйна.

“Ние сме хората, които желаят обективен мир, а той е вероятен единствено като се отблъсне нападателната офанзива на Русия към Украйна. Украйна упражнява свое суверенно право, което е част от Устава на Организация на обединените нации, което дава правото на всяка страна да се отбранява. Агресивното нахлуване е военно закононарушение. България не може да остане в този развой глуха и няма! Това просто е цинично ”, съобщи Славов.

Славов цитира външният министър на Украйна, когато на визитата му в България той съобщи: “Вие желаете да ни давате каски и жилетки – т.е., желаете да умрем предпазени. ”

“Посланието с избора на ръководител на Народно събрание е дълбока спешна обстановка, където единственото допустимо решение бе това, посочено от Конституцията. Господ Рашидов при целия почит, който има като представител на хидожествено-творческата интелигенция, обществената му позиция напълно не е безспорна. Често е бил забелязван и в компанията на олигарси. Не мисля, че той може да въплъти желанието за смяна и промяна, което българското общество чака ”, безапелационен бе Славов.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР