Ние никога не сме се отнасяли към Европа, като към

...
Ние никога не сме се отнасяли към Европа, като към
Коментари Харесай

Как Путин се възползва от слабостите на Европа

" Ние в никакъв случай не сме се отнасяли към Европа, като към държанка. Ние постоянно сме предложили съществени връзки. " Това сподели през 2015 година Владимир Путин пред италиански публицисти.
Преди срещата си с съветския президент президентът на Франция Еманюел Макрон също изрази подготвеност да работи интензивно за възобновяване на връзките с Москва.  Но какво желае цар Путин, който взема решение всичко на съветската земя и трансформира в основен артикул за експорт не нефт  и газ, а страха, пита политологът Сергей Медведев. Разполагат ли европейските страни през днешния ден със средства, с цел да понижат напрежението и да намерят почва за съгласие за Близкия Изток, енергетиката, Украйна и Китай с съветския режим , който разиграва картите на национализма?
Възможно ли е в името на " реализма " да се затварят очите за настъплението на грузинската граница в Южна Осетия, анексирането на Крим и войната в Донбас, сваленият малайзийски аероплан, намесата в изборите в Съединени американски щати и Европа и отравянето на някогашния сътрудник Сергей Скрипал в центъра на Англия? Европейците нямат ясни отговори на тези въпроси, тъй като те са доста комплицирани.
" Путинтерн "
С изключение на интервала на Елцин, когато Русия вървеше интензивно към доближаване със Запада, управлението на Кремъл десетилетия наред се придържаше към една политика на укрепването на въздействието в Европа, пробвайки се да вбие чеп сред европейците и огромния американски брат.
Тези старания към момента играят централна роля - Путин, както преди, приема Съединени американски щати за основен стратегически съперник и реши да направи алианс с Китай, без значение от очевидните опасности. Както и при Съюз на съветските социалистически републики, Путинска Русия пренебрегва Европейски Съюз и го счита за бюрократичен книжен тигър. Тя избира да води двустранни договаряния с националните страни, с цел да разделя по-добре и да господства.
Кардиналните промени в салдото на силите е в слабостта на Европа и дълбочината на рецесията на еднаквост, която претърпява. Тя не е способна да отговори на провокациите на имиграцията и исляма и сама освободи пространство за идеологическите спецоперации на Кремъл и неговата дезинформационна хибридна война. Това написа в своя публикация Лор Мандевил от Le Figaro.
Козове в ръкава
Англия не може с цялостна мощ да му даде отпор, без значение от случая " Скрипал " и това подтиква Путин към предложение да възобнови разговора с Лондон, все едно нищо не се е случило, освен това без да отстъпва. Що се отнася до Франция на Макрон, то тя е отслабена от митингите на " жълтите жилетки " и в стопански проект и не е в най-хубавите си връзки с Германия, само че желае да има своята роля на интернационален медиатор в иранската рецесия.
Путин има в ръкава си и няколко други коза - да вземем за пример - вътрешния министър на Италия Матео Салвини и австрийския министър председател Себастиан Курц, той набира скорост и в Централна Европа с Орбан в Унгария и Земан в Чехия. 
Дори Германия, която при Меркел играеше ролята на основния европейски бранител от съветската експанзия претърпява сериозна рецесия да идентичността посредством признака " Алтернатива за Германия. " Всичко това основава у Путин чувство за личната му мощ.
Според анализатора Уилям Кортни Русия потегля в нахлуване, а в сходна конюнктура разговорът с него може да се окаже неефикасен.
Анализаторът счита, че най-хубавият вид е използването на методиката на Рейгън, който едвам заел президентския пост, укрепи силите си и мина в контраофанзива на дезинформационния фронт, започвайки договаряния едвам с идването на власт на Горбачов.
" Европа има потребност от Русия, само че тя би трябвало да укрепне от вътрешната страна и да контролира съществени проблеми, в случай че желае да повлияе на бъдещето на Русия, а не просто да я отслаби ", отбелязва съветски наблюдаващ и добавя, че зад привидната мощ на Путин на интернационалната сцена се крие безпорядъчна, деморализирана и унищожена от корупция страна.
Превод: Actualno.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР