Ние никога не се заплашвали, че ще напуснем колацията, правят

...
Ние никога не се заплашвали, че ще напуснем колацията, правят
Коментари Харесай

Каримански от ИТН: Компромисите са вече изчерпани

" Ние в никакъв случай не се заплашвали, че ще напуснем колацията, вършат го другите. Ние съблюдаваме съглашението Не би трябвало да има двоен стандарт ", добави той.

" Всички страни, които до този миг са в Еврозоната и са признати, са имали доста ясна тактика. А ние нямаме към този стадий. Ние имаме Национален проект за приемане на еврото, само че той е механически и действен. Не можем да слагаме каруцата пред коня.

Нашата тактика би трябвало да е да отговорим на простичките въпроси за какви са изгодите от приемането на еврото. А и какви са провокациите. Факторът за инфлацията е един от критериите, които би трябвало да покрием. Да речем, че той може да бъде подценен със промяна на контракта ", разяснява Каримански по отношение на идното приемане на България в Еврозоната след 18 месеца.

По думите му за стопански първокласен напредък са изискват промени, а в ценовото придвижване сме на равнището на Европа, само че не и на заплати.

" Правителството е закъсняло с предложенията си за промени ", счита депутатът от Има Такъв Народ.

" Все отново значимо да е да знаем, че без значение фиксирането на лев към евро, когато бъдем признати в Еврозоната, ще имаме парична политика. Европейската централна банка ще може да печата пари, които може и да стигнат до България ", посочи Каримански.

Относно предложенията да се получава отстъпка при закупуване на горива в съответни количества депутатът разяснява: " Тези ограничения са още в недопечен тип и би трябвало да бъдат прецизирани. И да се види къде могат да използвани към уязвимите групи. И кои са тези групи. Какъв е обсегът им и по какъв начин могат да бъдат сложени предпочитано. И да не се позволява към най-богатите или най-бедните една и съща мярка ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР