Ние не знаем в чия полза се управлява НЕК. Но

...
Ние не знаем в чия полза се управлява НЕК. Но
Коментари Харесай

Васил Велев: Наглост и безочие в енергетиката

Ние не знаем в чия изгода се ръководи НЕК. Но явно не се ръководи в интерес на стопанската система, в интерес на нашите членове, които дават работа на 82% от наетите и тяхната продукция образува 86% от брутната добавена стойност на страната. Хората, за които работи изпълнителният шеф на НЕК не са тези и те са съумели да се преборят за неговия пост”. Това разяснява ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/ Васил Велев.

Той добави, че няма смяна в позицията на четирите работодателски организации, с която те излязоха преди месец. С нея те се опълчиха на несъответстващото ръководство на НЕК.

Пред „ Здравей, България “ по „ Нова телевизия “ Васил Велев напомни и на какво се дължи тяхната позиция. Става дума за търг, при който е оферирана сила без обезпечен почасов профил. Купува се такава за три месеца напред, а на предния ден получава информация за кой час каква такава ще има. „ Няма различен подобен търг. Когато има такива с отклонения – това се дефинира със единодушието на продавач и покупател. Докато в тази ситуация това отклоняване се дефинира от продавача. Ние настояваме да се направи инспекция на тези оферти”, безапелационен е Велев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР