Ние не знаем в чия полза се управлява Националната електрическа

...
Ние не знаем в чия полза се управлява Националната електрическа
Коментари Харесай

Работодателски организации недоумяват в чия полза се управлява НЕК

Ние не знаем в чия изгода се ръководи Националната електрическа компания (НЕК), само че явно не се ръководи в интерес на стопанската система, в интерес на нашите членове, които дават работа на 82% от наетите и тяхната продукция образува 86% от брутната добавена стойност на страната. Хората, за които работи изпълнителният шеф на НЕК, не са тези, и те са съумели да се преборят за неговия пост ". Това разяснява пред Нова телевизия ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев.

Той разяснява връщането на изпълнителния шеф на Националната електрическа компания Петър Илиев на поста му откакто оставката му не беше призната от управлението на Българския енергиен холдинг.

Велев акцентира, че няма смяна в позицията на Асоциацията на работодателските организации (обединяваща АИКБ, Конфедерацията на работодателите и индустриалците, стопанската камара и търговско-промишлената палата) за проблеми на пазара на ток, провокирани от неяснота при търг на НЕК, от който съгласно тях са били изключени самостоятелни купувачи. Затова асоциацията упорства да се направи инспекция, сподели Велев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР