Ние не воюваме с никого, никога не сме си позволили

...
Ние не воюваме с никого, никога не сме си позволили
Коментари Харесай

Борисов за Радев: Който воюва и нарушава добрия тон си е за неговата съвест

Ние не водиме война с никого, в никакъв случай не сме си разрешили да нарушим положителния звук. Оставям на съвестта на всеки, който го прави, да продължава, или не – негова работа. Това сподели министър председателят Бойко Борисов преди днешното съвещание на кабинета във връзка спора с президента Румен Радев.

"Няма война на държавното управление с други институции. Прегледах пресата, в която написа за войни и конфликти. Няма такова нещо ", безапелационен бе министър председателят.

Борисов разяснява и наболелия въпрос с боклука. Вчера специалисти от РИОСВ-Перник посетиха площадката на компания "Феникс-Дупница " ООД, с цел да връчат на притежателя насилствена административна мярка за прекъсване дейностите по приемане и отнасяне на отпадъците, както и запечатване на оборудванията за преправка.

"Изпратих основния секретар на Министерство на вътрешните работи на Автомагистрала „ Струма “ – неотложно би трябвало да се намерят тези негодници, които не престават да съхраняват отпадък там ", разяснява той.

Премиерът попита здравния министър Кирил Ананиев какви ограничения са подхванати против ковид.

"Разпоредих на Министерството на вътрешните работи да оказва подпомагане на Министерството на здравеопазването за извършване на ограниченията с ковид. С Китай имаме положителни връзки, взимат се ограничения и дай Боже бързо да се откри решение ", сподели още министър председателят.

Ананиев разяснява, че подозрение за вируса е имало за четирима българи, трима от тях са в Хасково – едно семейство и един мъж, а един е във Варна.

„ Семейството и мъжът във Варна демонстрират негативни резултати на новия ковид, без значение от това ще продължим да ги следим до момента в който изтече 14-дневният карантинен интервал. Днес може би до обяд или ранния следобяд ще получим и за мъжа в Хасково. Просто тестът е отишла по-късно”, съобщи Ананиев.

Министърът добави, че за вчерашния ден единствено през летище София са влезнали 1763 души, от които петима китайски жители. Те не са приносители на болест, само че все пак са под наблюдаване.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР