Ние не сме забравили жертвите на вашата агресия! Това бе

...
Ние не сме забравили жертвите на вашата агресия! Това бе
Коментари Харесай

Сърби пред посолството на САЩ в Белград: Не сме забравили жертвите!

Ние не сме не запомнили жертвите на вашата експанзия! Това бе един от лозунгите на проява пред посолството на Съединени американски щати в Белград, написа сръбският в. Блиц.

Десетки последователи на футболните тимове "Цървена звезда ", "Партизан " и "Земун " се събраха пред дипломатическата задача на Вашингтон в центъра на основния град на балканската страна, с цел да отбележат двадесетата годишнина от началото на бомбардировките на НАТО против Съюзна република Югославия (сегашните страни Сърбия, Черна гора и Косово).

С минута безмълвие в памет на към хилядата жертви на въздушните удари стартира и следващият митинг против сръбския президент Александър Вучич пред постройката на Философския факултет на Белградския университет в центъра на сръбската столица.

На формалната възпоменателна гала президентът съобщи: нашият дълг е да не забравяме убитите по време на офанзивите от 24 март до 10 юни 1999 година

Събития във връзка юбилея се организираха и в Нови Сад, Ниш и други сръбски градове. Местните управляващи не оповестиха за произшествия.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР