Ние не сме в Съветския съюз, а в Европейския съюз,

...
Ние не сме в Съветския съюз, а в Европейския съюз,
Коментари Харесай

Орбан за ЕНП: Тонът е като в СССР, а не като в ЕС

Ние не сме в Съветския съюз, а в Европейския съюз, само че тонът на говорене е същия. Забравихме полезностите на създателите на Европейски Съюз, като Хелмут Кол, и тяхната храброст. Това съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан по адрес на Европейската национална партия (ЕНП), към чието семейство принадлежи и неговата ФИДЕС, на брифинг в Страсбург.

Орбан напомни, че ФИДЕС е била поканена в ЕНП точно от Кол откакто в началото е била в Алианса на либералите АЛДЕ и съобщи, че единствено починалият канцлер може да я изгони от там. Той беше безапелационен, че ФИДЕС няма желание да напуща Европейската национална партия, само че оставането й там зависи и от другите организации, членуващи в ЕНП.

 ключов отчет, който приканва Съвета на Европейски Съюз да признае, че Унгария нарушава полезностите на общността. Ако бъде утвърден (необходими са две трети от гласовете), може да бъде задействан член 7, параграф 1 от Договора за Европейски Съюз, който планува анулация на правото на глас на страна членка в Съвета. По този мотив Виктор Орбан коментира, че каквото и да е решението той няма да загуби съня си.

„Защитата на границите не е партийна политика, то не е ляво или дясно. Ще продължа да подпомагам с всяко държавно управление, което е за отбрана на границите на ЕС“, акцентира унгарският министър председател.

„В ЕНП има разделяне, само че то не е по тематиката за демокрацията, а точно поради мигрантите. Може да използваме думичката „демокрация“, само че истината е, че ЕНП е разграничена по тематиката за миграцията“, сподели Орбан на въпрос по какъв начин ще разяснява заявките от лица на ЕНП, че страната му отстъпва от демократичните правила.

Когато Унгария се присъединяваше към Европейския съюз, никой не ни сподели, че ще би трябвало да станем мигрантска страна, като Франция, нито че ще би трябвало да се лишим от суверенитета си при решаването на въпроси като този, разяснява Виктор Орбан, предизвикан от въпрос за какво страната му желае да бъде в Европейски Съюз, само че не и да съблюдава законодателството в общността.



Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР