Ние не сме против мерките като цяло, не сме против

...
Ние не сме против мерките като цяло, не сме против
Коментари Харесай

Искаме мерките да се налагат не по зони, а по ситуацията в училищата

Ние не сме срещу ограниченията като цяло, не сме срещу да се имунизират, тестват или носят маски хората. Ние предлагаме да се измисли нов метод и метод да се води диалог. Това сподели пред бТВ учителят Яна Шишкова, която е и създател на петицията, изпратена до президента, премиера, министрите на образованието и опазването на здравето от фейсбук групата " Учители за мощно българко обучение " във връзка ограниченията в учебните заведения преди образователната година.

Според нея ограниченията са незаконосъобразни, а учителите не могат да изгонят дете от час, тъй като не носи маска, тъй като не са санкциониращ орган.

Освен това по какви наредби и закони да кажем на родител, че детето би трябвало да мине на онлайн образование, в случай че не съблюдава ограниченията, добави тя.

Според нея, откакто се приказва за децентрализация на учебните заведения, е добре не по зони да се постановат ограничения, а съгласно обстановката в образователното заведение.

Ние предлагаме да се събират родителите и с тях дружно да решаваме какви ще са ограниченията. Защото по този начин ще са ефикасни, счита още Шишкова.

Тя изрази и мнението, че учителите са под напън да се имунизират, а това е право на всеки обособен човек.

„ Конституцията има член 57, който категорично касае изключителните положения, в него е записано, че член 29, който касае възбраната за медицински операции върху всеки човек, е безусловно защитен във всяка една изключителна конюнктура, т.е. не може да се нарушава Конституцията “, съобщи Шишкова.

„ Има напън учителите да се имунизират, посредством ежедневни послания от Министерство на здравеопазването и анкети. Това не можем да го приемем, защото изборът ни е персонален. В същото време не може да се съпоставяме със света, въпреки всичко дано българският народ самичък избере и взема решение за себе си “, добави тя.

Относно онлайн образованието Шишкова съобщи, че няма нищо по-добро от присъственото обучение.

„ Ние се грижим за цялостното образование на децата, а освен за знанията. Къде остана социализацията, каквито и да са рисковете, би трябвало да се откри нужният баланс децата да са в учебно заведение “, счита още учителят.

Тя акцентира, че никога не омаловажава заболяването и рисковете, както и страховете на хората, само че и напомни, че всеки има право на избор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР