Ние не сме имали никакво колебание по отношение на министър-председателя

...
Ние не сме имали никакво колебание по отношение на министър-председателя
Коментари Харесай

Йотова: Не сме имали никакво колебание по отношение на Гълъб Донев

„ Ние не сме имали никакво съмнение във връзка с министър-председателя Гълъб Донев. “ Това сподели пред Българска национална телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова.

Повод за коментара ѝ са появилите се в общественото пространство изказвания, че се разискват две имена за премиерския пост в идващия длъжностен кабинет.

„ Това, което ние се опитахме да създадем, бе да върнем стабилността в страната, да преведем България и българските жители през доста тежки спешни месеци, да осигурим релативно успокоение, да се опитаме да създадем по този начин, че да се пречупи кривата на инфлацията “, уточни Йотова.

„ Служебният кабинет няма управническа стратегия. Единствените му задания са изборите, които бяха извършени по най-хубавия метод, и да обезпечи оптималната сигурност на жителите “, добави вицепрезидентът.

По думите ѝ във всеки един миг този длъжностен кабинет можеше да е в предишното. „ Тази среща, която се състоя в петък сред водачите на Българска социалистическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Български напредък “ - можеха да създадат по този начин, че този длъжностен кабинет към този момент да е в историята “, добави тя.

Вицепрезидентът добави, че не е ясно дали предварителните избори ще са на 2 април. Президентът ще вземе доста осведомено решение, сподели Йотова.

На въпрос дали ще има нов политически план, инспириран от президентската институция, Илияна Йотова сподели, че „ явно има кръгове в България, които се опасяват от високия рейтинг на президентската институция и „ бягат като демон от тамян “ от мисълта, че един ден той може би ще реши да направи политически план. За секунда, в нашите диалози, през всички тези години, не е ставало дума да се прави политически план. Изпълняваме нашата роля във връзка с пълномощията, които ни е дала Конституцията. Единствената ни насочна точка са ползите на хората и по тази причина получаваме тяхното утвърждения “, сподели още вицепрезидентът.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР