Ние не приемаме извинението на г-н Ерменков. Призоваваме БСП да

...
Ние не приемаме извинението на г-н Ерменков. Призоваваме БСП да
Коментари Харесай

Тома Биков и Таско Ерменков в свирепа схватка в парламента! Ще подаде ли оставка червеният депутат?

" Ние не одобряваме извинението на господин Ерменков. Призоваваме Българска социалистическа партия да не поддържа връзка със уеб сайтове, които генерират фалшив вести и призоваваме да спазвате стандарт, който съхранява най-малко базовото равнище на институциите. Надяваме се да преосмислите решението си и господин Ерменков да подаде оставка. Това съобщи Тома Биков от ГЕРБ от трибуната на Народното събрание през днешния ден на изключителното съвещание на Народното събрание и разпали остра полемика.

" Депутати от ГЕРБ го вършат за доста по-малки прегрешения. При нас всеки носи персонална отговорност и я поема когато би трябвало. При вас е съвременна груповата отговорност, носи се от партията или от обществото. Нека Българска социалистическа партия потвърди, че не взе участие в тази хибридна офанзива към 2 милиона жители на София, които пият вода ", продължи той.

" Никога не съм целял основаването на суматоха и възбуждането на страхове у хората. Винаги съм се придържал към това, че всеки има право да бъде осведомен, когато става въпрос за личното му здраве и живот. В петък след парламентарния надзор отпътувах за Галиче. В събота няколко индивида ми се обадиха да ми оповестят за качеството на водата, във Фейсбук имах доста известия със същата информация. Писах на профила си апел за интервенция на способените органи да реагират. Винаги съм считал, че народните представители би трябвало да чуят болките на народа и да бъдат позволени. Няколко медии не са разбрали, че става въпрос за апел. Извинявам се за дискомфорта, който съм основал. Оставката ми не зависи от вас, сътрудници. Когато тези, които са ме избрали смъкват доверието си към мен, аз персонално ще си я предам ", изясни Таско Ерменков от трибуната на Народно събрание.

Депутатите скочиха и един през различен се караха, че Ерменков няма право да прекрачва 3-те минути за пояснение, на които има право.

Георги Свиленски излезе на трибуната и напомни, че преди обяснението на Ерменков, ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева му разреши да приказва колкото изиска, макар, че има право на 3 минути. " Да, той няма право, само че ръководителят му разреши. Какво тропате там ", пита той.

" Да, минавайки от тук приказвах с госпожа Нинова, че може да разреша на господин Ерменков да пресрочи малко времето си, а не да приказва колкото си пожелае ", разгласи Караянчева като изясни цялата обстановка. / БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР