Ние не плашим, но излизаме на протест. Това коментира шефът

...
Ние не плашим, но излизаме на протест. Това коментира шефът
Коментари Харесай

Валентин Попов от Синдиката на МВР: Не плашим, но излизаме на протест

Ние не плашим, само че излизаме на митинг. Това разяснява шефът на Синдикалната организация на Министерство на вътрешните работи Валентин Попов.

"Бюджетът се дефинира на база заети щатове. Тогава от кое място ще намерим пари за нови назначения. По какъв метод да осъществим условия да се създадат икономии на щата. Няма късмет ", уточни той пред бТВ.

"Нека да се намерения дали няма да има остатък в бюджета и да се намерения дали за този остатък не са съдействали и хората в Министерство на вътрешните работи. Трябва да се усилят заплатите още тази година ", съобщи още Попов.

По думите му от Синдиката желаят нарастване от най-малко 15%. Той означи като позитивни поръчката на премиера Бойко Борисов за нарастване парите за бензин, както и планът на ГЕРБ за парите за униформи. Настоя обаче, че главното искане е за повдигане на заплатите. Валентин Попов разяснява още, че изискванията за работа не са положителни. Той отговори на въпрос дали митингът на Министерство на вътрешните работи няма да злепостави България по време на откриването на Председателството на България за Съвета на Европейския съюз.

"Става дума за заплаха от политизация на нашите митинги. Зад нашите митинги не стоят политически сили. Ние сме протестирали при всички държавни управления. Не търсим борба с Министерство на вътрешните работи, в случай че обаче има нерешени проблеми и те се задълбочават ние не може да работим обикновено ", изясни още Попов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР