Ние не живеем по-близо в обществата и нациите си, нито

...
Ние не живеем по-близо в обществата и нациите си, нито
Коментари Харесай

Тимерманс: Много от нашите граждани са на мнение, че вече не контролират собствената си съдба. Трябва да променим това


Ние не живеем по-близо в обществата и нациите си, нито пък се сближаваме обособените страни в Европейски Съюз. Трябва да изправим този проблем. Това съобщи първият заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс на Срещата на ръководителите на комисиите по европейски въпроси на парламентите на Европейски Съюз (Председателски КОСАК), която се организира в София, съобщи БГНЕС.

Да, пред нас има доста провокации. Най-напред би трябвало да забележим какво се случва в света към нас и след това - какъв би трябвало да бъде нашият отговор и реакцията в оставащото време от мандата на Европейска комисия и Екологичен потенциал, акцентира Тимерманс.

Първият заместник-председател на Европейска комисия разяснява, че сме по средата на 4-тата Индустриална гражданска война. Той е уверен, че методът, по който е проведен светът, ще се преобърне с главата надолу. „ Това става в целия свят едновременно. Това е първата индустриална гражданска война в човешката история, която визира всички страни по едно и също време. Никой няма да остане непокътнат “, счита Тимерманс.

Той уточни, че живеем в геостратегическа среда, която ни показва пред нови провокации - „ една американска администрация, която има по-различно виждане за света, от всяка друга американска администрация, във връзка с интернационалната стабилност”. „ Един европейски подтекст, който показва редица провокации, като имаме поради несигурността, която ни обкръжава. Тук още веднъж нещата са взаимосвързани. Това, което става с околната среда, е обвързвано с това, което става с миграцията. Това, което става с миграцията и околната среда, е тясно обвързван с геостратегическия избор, който се прави. Това е светът, в който живеем”, заключи първият заместник-председател на Европейската комисия.

„ Ние не живеем по-близо в обществата и нациите си, нито пък се сближаваме обособените страни в Европейски Съюз. Трябва да изправим този проблем. Смятам, че в случай че комбинираме тези детайли, провокациите, които се показват от останалата част от света и неизпълненото заричане за доближаване, което подкопава поддръжката за европейската политика, и политиката като цяло в държавите-членки. Това са проблеми, които би трябвало да решим “, посочи Франс Тимерманс.

По неговите думи един от печелившите девизи в Брекзит, е бил " да си върнем контрола ". „ Това е въпрос, който не е стеснен до Англия. Много от нашите жители са на мнение, че към този момент не управляват личната си орис. Как да представим Европа пред тях като инструмент, който ще им разреши да си върнат контрола върху личната си орис, по какъв начин да създадем по този начин, че Европа да не се плаши толкоз доста от бъдещето “, разяснява Тимерманс. Той акцентира, че единствено в случай че прегърнем бъдещето, може да продължим напред към него. „ Ако сме толкоз влюбени в едно митологично минало, ще пропуснем опцията да създадем едно по-добро бъдеще за нашите деца и внуци. Трябва да създадем по този начин, че доближаването да се трансформира в същинска реалност”, прикани зам.-председателят на Европейска комисия.

Той обърна внимание и на тематиката с миграцията, която дефинира като значим въпрос, който би трябвало да бъде прегледан в дълбочина. „ Изразявам противоречие с тези, които споделят, че релокацията се проваля като инструмент. Много от страните членки поеха отговорността си в тази област, извършват отговорностите си. Така, че не е правилно да се показва релокацията като неуспех. Почти деструктивно е да кажем, че релокацията, е най-важният инструмент, който може да употребяваме в миграционния въпрос. Това е един доста дребен детайл от доста по-голяма и всеобхватна тактика. Важен детайл е в обстановка, когато имаме обостряне на рецесията “, съобщи Франс Тимерманс.

Той показа, че не желае Европейски Съюз да се връща към обстановка, когато държавите-членки, в случай че са изправени пред голям миграционен проблем, не могат да разчитат на солидарността на останалите страни. „ Поради тази причина не сработи Дъблинската система. Това докара до нуждата от преправяне на политиката, която е обвързвана с миграционния проблем в Европа. Трябва да се възползваме от времето, оставащо в този мандат, да оправим тази политика “, уточни Тимерманс.

Той е уверен, че Европа би трябвало да оказва помощ хората да остават в своите страни посредством развиване, господство на закона посредством всички детайли, които вършат обществото по-справедливо и карат хората да остават в страните си, а не да търсят благоприятни условия другаде. Това би трябвало да бъде част от миграционната политика, има вяра зам.-председателят на Европейска комисия. Според Франс Тимерманс би трябвало да има съглашение какво да стане, в случай че възникне още веднъж мигрантска рецесия и да не се оставя опция на страните да споделят, че няма да бъдат солидарни.

Ако солидарността като принцип на Европейски Съюз се подложи на подозрение, всички ще бъдем доста губещи, уверен е първият заместник-председател на Европейската комисия. „ Ние разбираме, че, когато подвластен от нашия комшия, това не значи, че би трябвало да се опасяваме, че това е източник на принуждение, боязън. Да разчитаме на нашия комшия значи източник на доверие, мощ и разцвет. Това ще би трябвало да създадем Европа през идващите няколко месеца “, очерта Тимерманс. Той пожела на българското председателство триумф в този извънредно интервал от време. „ Изразявам цялостното доверие и увереност на Европейска комисия в способността на българското председателство, да бъде едно от най-успешните ръководи в мандата на актуалната Комисия “, безапелационен бе Франс Тимерманс.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР