Ние не искаме напрежение между София и Скопие. Искаме добро

...
Ние не искаме напрежение между София и Скопие. Искаме добро
Коментари Харесай

С анекс Сидеров тушира нови поводи за спорове с Македония

Ние не желаеме напрежение сред София и Скопие . Искаме положително съдействие и икономическо другарство. Това съобщи водачът на партия " Атака " Волен Сидеров във връзка внасянето на план за решение да се изготви Анекс към контракта за другарство, добросъседство и съдействие сред България и Северна Македония.

Сидеров акцентира, че неговата партия са бранители на тезата: един народ - две страни . По думите му нуждата от този анекс е ясна.

Според него тематиките от последните дни за личността на Гоце Делчев и за Илинденско-Преображенското въстание са внесли напрежение сред двете страни .

Като най-важното от Анекса Сидеров открои, че исторически персони и събития се афишират за общи единствено с решение на комисията . По думите му по-късно се внася възбрана тези персони да бъдат използвани , от която и да е от двете страни без общо единодушие.
 Проф. Топалов: Парадокс е разногласието за произхода на Гоце Делчев
Проф. Топалов: Парадокс е разногласието за произхода на Гоце Делчев

За Владимир Перев аргументите за отношението към България би трябвало да се търсят в София

По този метод предотвратяваме бъдещи мотиви за напрежение, приложимост на исторически събития и персони от страна на македонски политици или общественици. Показваме, че нещата би трябвало да се правят на каузи, а не на приказки или по телевизионни студиа , акцентира Сидеров.

Той е безапелационен, че всички парламентарни групи би трябвало да изразят мнението си, тъй като става дума за националното ни достолепие.

Трябва да запазим паметта и историята си и да не разрешаваме с тях да се спекулира, посочи водачът на " Атака ".

Сидеров означи, че в този момент имаме изискванията Северна Македония да не може да откаже да се напише този анекс, тъй като чакат нашето утвърждение за Европейски Съюз . Това е изискването - подписвайте анекса, ние ви поддържаме за Европейски Съюз, съобщи Сидеров.

В противоположен случай щели да се появяват нови мотиви за напрежение и разногласия.

Лидерът на " Атака " акцентира, че чакат поддръжка от съдружните си сътрудници.

По отношение на партийните дотации Сидеров съобщи, че от дълго време са се произнесли по този въпрос с предложение дотацията да бъде 0 лева с изискването акциите да не бъдат платени .

Той е безапелационен, че единствено по този метод партиите ще могат да оферират своите хрумвания .

Сидеров посочи, че съгласно Конституцията жителите показват своите политически хрумвания посредством партиите.

Според него и сега има доста ясна отчетност на партиите.

Харчовете на партиите са доста по-малко, в сравнение с една национална медия, която е на държавна прехрана, добави още Сидеров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР