Ние не искаме конфронтация с вероятния бъдещ британски премиер Борис

...
Ние не искаме конфронтация с вероятния бъдещ британски премиер Борис
Коментари Харесай

Иран: Не искаме конфронтация с вероятния бъдещ британски премиер

Ние не желаеме борба с евентуалния предстоящ английски министър председател Борис Джонсън поради арестуваните танкери, съобщи иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф, представен от Агенция Франс Прес.

Ние желаеме естествени връзки с Обединеното кралство, основаващи се на взаимно почитание ", добави Зариф на конференция през вчерашния ден в никарагуанската столица Манагуа, където дойде в неделя на публично посещаване.

"Всички схващат, че може да е елементарно да се стартира спор, само че ще е невероятно да се постави край ", акцентира Зариф. "Който и да стартира един спор, който и да постави начало на напрежение, който и да стартира война, няма да е този, който ще го завърши ", предизвести той.

На 4 юли иранският супертанкер "Грейс 1 " беше арестуван край Гибралтар от английската полиция благодарение на английски морски пехотинци по съмнение, че нарушава наказания против Сирия. В петък плаващият под английски байрак танкер "Стена имперо " беше арестуван в Ормузкия пролив, откакто иранските управляващи го упрекнаха, че основава заплаха за корабоплаването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР