Ние настоявахме за машини за гласуване и продължаваме да сме

...
Ние настоявахме за машини за гласуване и продължаваме да сме
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Поддръжници сме на машините, но не тези. С тях гласуват само за Мадуро във Венецуела

Ние настоявахме за машини за гласоподаване и продължаваме да сме поддръжници на машините, само че не тези. Никога не сме желали тези устройства. С тях гласоподават единствено за Мадуро във Венецуела. Никъде другаде тъкмо тези не се употребяват. Така Йордан Цонев от Движение за права и свободи разяснява желанието на Движението да се върнат хартиените бюлетини.

„ Нашите гласоподаватели привикнаха с машините. На всички избори с машини покачваме резултата си. В Турция резултатът също е ослепителен ”, регистрира Цонев. Той обаче уточни, че експерти им обяснили, че софтуерът на устройствата елементарно се манипулира: „ И ни демонстрираха образно по какъв начин може да се манипулира преброяването ”, уточни още депутатът по Нова телевизия.

Според Цонев от Движение за права и свободи са били най-потърпевши от невалидните бюлетини, по тази причина и държали на машинния избор. „ Ние ще продължим да желаеме устройства, които броят бюлетините и връщат невалидните от тях ”, разяснява той.   

По отношение на съставянето на държавно управление Цонев уточни, че от диалозите не се вижда прогрес, тъй като нямало разговор. „ Втората политическа мощ споделя, че няма да поддържа победилата. Но пък победилата да поддържа тях. Абсолютен нонсенс, подигравка с гласоподавателя ”, безапелационен е той.

Дали от Движение за права и свободи ще поддържат мандат на ГЕРБ, сподели: „ Не сме водили никакви диалози, с изключение на с Плевнелиев и Паси. За да започва процесът по сформиране на кабинет, би трябвало да стартират диалози. Когато първата партия получи мандата, би трябвало да ни каже какъв формат на държавно управление си слага ”, е неговото мнение. И съобщи: „ Нашата партия дава отговор с „ да ” и „ не ”, когато има съответни диалози ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР