Ние можем да направим правителство с първия мандат. То няма

...
Ние можем да направим правителство с първия мандат. То няма
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Най-лесно ще е, ако третият мандат отиде при „Български възход“

Ние можем да създадем държавно управление с първия мандат. То няма да е стабилно и няма да провокира спокойствието, което желаем и напрежението ще продължи да пораства, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред bTV.

Той още един път изясни, че би трябвало да се благодари на президента Румен Радев, че демонстрира мъдрост и самообладание и не бърза да връчва мандата.

За да няма его и да няма ядосани по трасето, изобщо не би трябвало да се приказва за първи, втори и който и да е било мандат. Но ние имаме към този момент доста добра коалиция, безапелационен бе Борисов.

Според него най-лесно ще е, в случай че третият мандат отиде при „ Български напредък “. Това държавно управление, което ще се прави, за жалост, ще е с къс мандат. Шефовете на комисии да станат министри за по 5 месеца, да изпълнят тези точки и тогава да отидем на избори, сподели още Борисов.

Обясни, че когато президентът се държи умно, той не може да приказва противоположното. Последно се чул с него по време на европредседателството.

И изясни, че по значимите тематики в Народното събрание има болшинство. Даде за образец гласуването за F-16, оръжието за Украйна. Решението за 100% диверсификация на съветското нуклеарно гориво – 153 гласа „ за “. Ако продължи да работи по този начин Народното събрание, по какъв начин да разбираем за какво го скапваме, сподели Борисов.

Плевнелиев издигна Христо Иванов. Той постави Асен Василев за министър. Мони Паси е безусловно неоспорим. Не желаеха, по този начин и минахме на други диалози, сподели още Борисов. За да не се трансформира в сватбарски бюджетът, би трябвало да се гласоподава единствено по контрактувани точки, а не в зала партиите да се надцакват, уточни водачът на ГЕРБ.

Ако мен царят ме предложения на диалога, аз нямам очи да не отида. След като Асен Василев и Христо Иванов са работили с него, в този момент не отиват на срещите, сподели Борисов. Аз съм ходил на лидерски срещи от Берлин до Москва, сподели още той.

Машините остават в цялостния им размер. Всеки български жител, който желае да гласоподава на машините на Мадуро, може да го направи, сподели Борисов. И бе безапелационен, че нямало „ хартиена коалиция “ с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

Какво е в моята душа е без значение. Всички ме питат за какво съм толкоз доброжелателен. Защото ме интересува по какъв начин хората ще изкарат зимата, която ще е доста тежка, отговори Борисов дали е дал прошка на Асен Василев и Кирил Петков за ареста му. И изясни, че е подготвен да се срещне с тях.

Той изясни, че няма да е министър председател, макар че може да управлява „ най-добре от всички “. ГЕРБ обаче били подготвени със състав на кабинета. Заставаме на един лист по 30-40 точки и тогава споделяме в мандата – дали е на ГЕРБ, Политическа партия, „ Да, България “ или Българска социалистическа партия. Даваме 20 министри, като съставът може да е без политически лица, само че те би трябвало да извършват точките, които са се разбрали контактните групи, изясни водачът на ГЕРБ.

Обясни, че е сърдит на служебния енергиен министър Росен Христов поради офанзивата му против „ Промяната “. Откъде накъде той ще атакува нашите вероятни сътрудници, отбрани Борисов Политическа партия. И изиска оставката на Христов.

„ Какво сподели Христов? Кирил Петков е купувал газ с 30% по-скъпо и не е направил нищо за дълготрайни отговори за доставка. Краткосрочните контракти са подписани в нарушаване на Закона за енергетиката. И Христов е открил всичко това при встъпването си в служба “, разяснява Борисов.

Никога не съм имал кюлчета. Заклех се във всичко, че не съм имал кюлчета. Аз години наред съм имал жена банкер, да си държа парите по този начин. Те и в тоалетната ме записваха, сподели още Борисов. Той бе безапелационен, че Румен Радев го е снимал с дрон.

И изясни, че еднакъв човек записва него и Лена Бориславова и Кирил Петков на парапета. Еднакви несгоди имаме, идентични врагове. Питайте кой ги снима и да обединим старания да ги намерим. Ето още една коалиция, сподели Борисов.

На 10 ноември въобще не съм се занимавал с политика, играех си футбол и си гледах живота. Имах най-голямата охранителна компания, сподели Борисов./24 часа/
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР