Ние можем да направим правителство с първия мандат. То няма

...
Ние можем да направим правителство с първия мандат. То няма
Коментари Харесай

Борисов: Искаме оставката на енергийния министър Росен Христов

Ние можем да създадем държавно управление с първия мандат. То няма да е стабилно и няма да провокира спокойствието, което желаем и напрежението ще продължи да пораства. Това съобщи водачът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов пред bTV, като добави, че няма да е министър председател, макар че може да управлява „ най-добре от всички “.

Той още един път изясни, че би трябвало да се благодари на президента Румен Радев, че демонстрира мъдрост и самообладание и не бърза да връчва мандата. „ Ние към този момент имаме една доста добра коалиция “, разяснява още водачът на ГЕРБ.

Той изясни, че по значимите тематики в Народното събрание има болшинство. Даде за образец гласуването за F-16, оръжието за Украйна. „ Ако продължи да работи по този начин Народното събрание, по какъв начин да разбираем за какво скапваме Народното събрание “, попитаБорисов.

„ Машините остават в цялостния им размер. Всеки български жител, който желае да гласоподава на машините на Мадуро може да го направи “, сподели Борисов.

Според Борисов в случай че се стигне до трети мандат, най-лесно би било да се даде на „ Български напредък “. По негови думи държавното управление, което ще се прави, ще е с къс мандат.

Още една поискана оставка от ГЕРБ

Борисовзаяви, че желае оставката на енергийния министър Росен Христов. „ Доста съм сърдит на това, което направи служебният министър на енергетиката. Служебното държавно управление е да прави избори, не оценки. От къде на къде той (Росен Христов – бел. ред.) ще атакува нашите вероятни сътрудници – „ Продължаваме промяната ”?Той извърши политически акт на офанзива против Политическа партия. Да, правилно е, само че има ДАНС, прокуратура, а Христов сподели чудовищни неща. Кирил и Асен не бяха в зала, само че допускам, че ще вземат ограничения “, разяснява Борисов.

„ Аз нямам доверие на този министър “, безапелационен бетой.

От парламентарната естрада в сряда енергийният министър Росен Христов посочи, че служебният кабинет бързо е съумял да се оправи с газовата рецесия, която е наследил от предходните ръководещи, като с помощта на проведените търгове за доставка, за разлика от договарянията при предходния кабинет, е постигнал и по-добри цени.

Последва брифинг на „ Продължаваме промяната ”. Кирил Петков съобщи, че в първия месец на ръководството сиа Христов се опитвал да контракти доставки с „ Газпром ” доставки и е видял, че това не е допустимо.

„ Да сравняваш цена на съществуващи доставки с „ Газпром “ и това какво би могъл да достави, в случай че продължаваше контракта, е безусловно неправилно. Този министър предизвика Европейска комисия на идващия да го опровергава “,заяви Кирил Петков.

Венко Сабрутев изясни за цените, по които е купуван газ от кабинета на Кирил Петков. Той обърна внимание, че още веднъж са се загатнали фактурите, които Делян Добрев е разнасял и е коментирал дали цената от 110 евро е висока.

Сабрутев изложи графика, която демонстрира какъв брой би била цената на природния газ, в случай че договорът с „ Газпром ” е бил в действие.

Третата неистина открои Асен Василев, визирайки слотовете за разтоварване на 7-те танкера полутечен газ.

„ Трябва да има постоянен кабинет и постоянен министър, който да се регистрира постоянно в Народното събрани ”, по този начин Василев отговори на въпроса дали от партията желаят оставката Росен Христов.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР