Ние може и да харесваме много лятото, но краката ни

...
Ние може и да харесваме много лятото, но краката ни
Коментари Харесай

3 начина да облекчим уморените крака през лятото

Ние може и да харесваме доста лятото, само че краката ни постоянно са на друго мнение. Високите температури, дългото вървене и чисто женските привички като кръстосването на краката усилват напрежението върху стъпалата и глезените.

Ако работата ви също е еднообразна и седите на стол по през целия ден или пък прави, заплахата от отичане и тежест в краката се усилва.
Ако не се грижите вярно за това положение на краката си, с времето може да се стигне до формиране на т.нар разширени вени, а в крайни случаи и до тромбофлебит.

Вместо да приказваме за заболявания обаче, ще ви разкрием 3 лесни метода за облекчение на изтощените крайници през лятото, с които да държите неприятните диагнози надалече.

Хладна вана

Създайте си табиет незабавно след прибирането у дома да вършиме хладна баня на краката. Можете да ги обливате с душа от пръстите към коленете или да ги потопите в хладка вода с лавандула.

Хладката вода свива кръвоносните съдове на краката и те „ избутват “ кръвта и течностите нагоре, с цел да се възвърне естественото кръвообращение.

Това лишава възприятието на тежест и предотвратява отпущането на стените на кръвоносните съдове.

Охлаждаща козметика

Козметиката срещу разширени вени подкрепя свиването на повърхностните кръвоносни съдове и оттова – до възстановяване на циркулацията на течностите в тялото.

Най-популярни са продуктите с невен, конски кестен и кора от дъб. Това са естествени блага, потвърдили успеваемостта си.

Най-ефективни обаче са кремовете и спрейовете, основани особено, с цел да охлаждат краката и да лишават възприятието за отмалялост и тежест.

Те залагат на намаление на температурата, което отпуска краката, дейните съставки проникват в кожата и оказват успокояващо и релаксиращо деяние.

Усещането от използването на такива артикули е за мигновено облекчение поради охлаждащия резултат и последователно възстановяване на положението на вените поради реактивирането на микроциркулацията в долните крака.

Почивка, само че и извършения

За да се отървете от възприятието на тежест в краката, би трябвало да дадете опция на кръвообращението в долните крака да се възвърне.

Докато сте на работа, без значение дали работите в седнало или в изправено състояние, правете къси разходки на всеки час. Поклащането от пръсти на пети и назад също оказва помощ на вените да запазят еластичността си, а на течностите да циркулират вярно в организма ви.

Когато се приберете вкъщи, постойте с вдигнати нависоко крайници най-малко 20-ина минути. Краката би трябвало да са по-високо от сърцето.

Накрая, преди да ги свалите постепенно, направете няколко кръгови придвижвания с глезените.

Ако положението на тежест, отмалялост и отичане на краката се задържи, в случай че видите мрежичка от вени под повърхността на кожата, би трябвало да се консултирате с доктор, който да назначи съответно лекуване, с цел да предотвратите задълбочаване на положението.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР