Ние много се надяваме, че решението на България да спре

...
Ние много се надяваме, че решението на България да спре
Коментари Харесай

Руски депутат: Надяваме, че България ще се върне към Южен поток

Ние доста се надяваме, че решението на България да спре реализацията на газопровода "Южен поток " не е окончателно, сподели ръководителят на комисията за външна политика в Съвета на федерацията (горната камара на съветския парламент) Константин Косачов, съобщи ТАСС.

"Аз оставам оптимист за това, че несъгласията ще бъдат преодолени и планът ще стартира да се реализира на процедура ", изрази вярата си депутатът. Той през днешния ден в Москва одобри заместник-председателя на Народното събрание Емил Христов и съпредседателя на групата за другарство с Русия Красимир Велчев. Косачов означи още, че общата позиция на Европейския съюз е значима. "В същото време обаче е значима и суверенната позиция на вашата страна. Ние разбираме, че България е другарска към нас страна, само че участието на вашата страна в Европейски Съюз и НАТО не дава доста независимост за маневри. Въпреки избрани разлики, нашите страни са тръгнали по верния път ", уточни още сенаторът.

Велчев и Христов се срещнаха и с ръководителя на групата за другарство с България в Съвета на федерацията Василий Икоников. Руският парламентарист пред гостите предложи да се задълбочи съдействието сред двете страни в региона на енергетиката, като и основаване на двустранна комисия за битка против фалшификациите на историята.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР