Ние, магистър-фармацевтите в София, като професионалисти в областта на медицината,

...
Ние, магистър-фармацевтите в София, като професионалисти в областта на медицината,
Коментари Харесай

Столичните магистър-фармацевти с важни препоръки за COVID 19

Ние, магистър-фармацевтите в София, като експерти в региона на медицината, ви призоваваме във връзка днешния ден и в изискванията на пандемия, пазете себе си и всички нас, медицинските експерти – лекари, дентални лекари, магистър-фармацевти, медицински сестри и другите здравни служащи.

Молим ви, да изпълнявате рекомендациите на Националния действен щаб (НОЩ), с цел да предотвратим разпространяването на новия ковид.

Напомняме ви, че аптеките са здравни заведения, които ежедневно се посещават от голям брой хора с разнообразни болести, които са в рисковата категория за заразяване с COVID-19. Когато влизате в аптеката спазвайте препоръчваната отдалеченост и влизайте според напътствията в обекта.

Наш дълг е да продължим да работим, с цел да могат болните и нуждаещите се да имат достъп до лекарствена терапия. Моля, пазете ни! Трябва да останем здрави, с цел да можем да осигурим вашето лекарствено лекуване. Ето за какво е значимо да спазвате рекомендациите и условията.

В момента работим в условия на извънредно натоварване и стрес, като нямаме право на неточности. Съгласно настоящото законодателство, което сме длъжни да съблюдаваме и в изискванията на изключително състояние, не можем да отпускаме медикаменти, за които се изисква лекарско наставление, без нужната за това рецепта.

Важно е да знаете, че не е позволено отпущането на лекарствени артикули (за които се изисква рецепта) по наставления „ по телефона “, на хвърчащи листчета или изпратени посредством мобилни приложения.

Това може да компрометира Вашето лекуване или да докара до рискови последици. Единствените годни предписания сега са на книжен притежател, с щемпел и автограф на лекаря, и попълнени с всички нужни реквизити!



Опасно за Вашето здраве е да приемате без лекарско наставление медикаменти, които се отпускат единствено с рецепта. Освен риска за Вашето здраве, сега в аптеките има непрекъснати инспекции от голям брой институции.

Непредставянето на рецепта от Ваша страна, може да докара до затваряне на аптеката и всички пациенти, които разчитат на нас, няма да имат достъп до аптеката. Молим Ви за схващане. Бъдете виновни!

В момента има съществени усложнения с доставките, доста артикули липсват, други се отпускат в пъти по-малки количества от нужните ни за естественото лекарствоснабдяване. Все още доста сътрудници не разполагат с нужните защитни средства, осигуряващи им по-добра отбрана, работейки на първа линия с евентуално инфектирани пациенти.

Наши сътрудници в други страни към този момент станаха жертва на COVID-19. Само в Испания (по данни от миналата седмица на Consejo General de Colegios Farmacéuticos) 276 фармацевтични експерти са признати в болница или са под карантина, 126 аптеки имат обиден служащ, като 57 от тези аптеки са принудени краткотрайно да затворят, а 8 фармацевти са умряли заради ковид.

Някои от нас също са в рисковите групи, страдаме от хронични болести, има и възрастни сътрудници. Със средства от нашия членски импорт, преди седмица Регионална фармацевтична гилдия София-столична, обезпечи защитни очила/шлемове за сътрудниците, работещи в аптеките. Но единствената потвърдена предварителна защита към момента са изолацията и дистанцията.

Искаме да знаете, че ние сме експертите по медикаментите. Само магистър-фармацевтите, можем да Ви отпуснем медикаменти по лекарско наставление. Не се доверявайте на непроверена информация в интернет, тя не може да замести медицинските експерти.

Ние можем да Ви посъветваме за лекарствената Ви терапия, тъй като се грижим за това вярното лекарство да доближи до точния пациент в вярната доза. Като експерти по медикаментите наша задача е да се грижим за Вашата безвредна и ефикасна терапия.

Не забравяйте, че някои медикаменти имат съществени нежелани реакции и изискват наложително да се консултирате със експерт. Ние желаеме да оказваме помощ и на другите медицински експерти по отношение на всеки аспект по отношение на използването на медикаменти.

Искаме да бъдем потребни на Вас и да помогнем на цялото общество в битката с тази болест. В момента се нуждаем от Вашето схващане и поддръжка! Спазвайте рекомендациите на НОЩ, пазете се, пазете и нас, с цел да преживеем следващото здравно предизвикателство и да бъдем здрави.

Знаете ли, че:
Магистър-фармацевтите сме висококвалифицирани медицински експерти, които се образоват и приключват медицински университет дружно с лекари и дентални лекари.
Аптеката е здравно заведение, в което се отпускат, подготвят и съхраняват медикаменти, дават се съвещания, а не е магазин.

Наличностите и доставките: магистър-фармацевтите зад гишето в аптеката НЕ ЖЕЛАЯТ да отпращат своите пациенти, които се нуждаят от животоспасяващи лечения и защитни средства в изискванията на пандемия.

Фармацевтичната грижа: изследвания потвърждават връзката сред лекарственото лекуване и заболеваемостта. Предоставянето на фармацевтични грижи има потвърдени изгоди при пациенти с хронични болести. Магистър-фармацевтите могат да оказват помощ при предварителната защита, скрининга и ръководството на болести като диабет, хипертония, астма/ХОББ и други

Съвети:
Не се самолекувайте;
Не се презапасявайте с лекарства;
Спазвайте предписанията по отношение на лекарствената терапия;
Четете лекарствената брошура преди използването на лекарства;
Опасно за Вашето здраве е да приемате без лекарско наставление медикаменти, които се отпускат единствено с рецепта;
По-висока от предложената доза медикаменти води до предозиране;
Не използвайте медикаментите отвън посочените им индикации;

Прекъсването на лекарствената терапия по-рано от предписаното Ви може да докара до загуба на резултата от лекарството;

Важно! Най-безопасните и ефикасни „ медикаменти “ са усмивките, спокойният сън, вкусната храна, чистата съвест, положителните другари и любовта. За тях не са нужни наставления и е научно потвърдено е, че усъвършенстват цялостното здравословно положение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР