Ние констатирахме много сериозен провал на българските служби - в

...
Ние констатирахме много сериозен провал на българските служби - в
Коментари Харесай

Атанасов: Българските служби са знаели кога ще започне войната и са скрили от правителството

Ние констатирахме доста сериозен неуспех на българските служби - в навечерието на войната те предвидиха, че такава няма да има. Това съобщи съпредседателят на " Демократична България ", зам.-шеф на Народното събрание и ръководител на вътрешната комисия Атанас Атанасов.

И даде за образец, че Полша е знаела, а американският президент Джо Байдън е излязъл месец преди войната и оповестил, че Русия ще нападне.

Той не изключи разновидността нашите служби да са били предизвестени за иден спор от партньорските и да са скрили от държавното управление и президента. Затова Демократична България ще изиска в Народното събрание службите да дават цялата преписка с сътрудниците.

Убеден съм, че в българските разследващи служби има съветска агентура, сподели Атанасов. Аз не упреквам, а имам подозрения. Затова би трябвало да бъде изработен повсеместен обзор на персоналния състав, а тези шефове на служби са отпред единствено от няколко месеца, добави той. И изиска да се обясни кои са картиците, които са изнасяли класифицирана информация на следствия за шпионажв изгода на Русия български военачалник, тъй като той от 7 година бил пенсионер.

Атанасов даде образец също, че по времето, когато той бе отпред на разузнаването, службите ни са получили цялата информация от Централно разузнавателно управление на САЩ месеци преди септември 2001 година, макар че България не е била член на НАТО, тъй като се знаело, че се приготвят терористични офанзиви.

Хайде всеки да си знае мястото. Няколко пъти ми се постанова да споделям на Радев, че не ръководи служебно държавно управление. Той може да е главнокомандващ, само че в спокойно време няма никакви пълномощия. Министерски съвет е този, който води вътрешната и външната политика.

С тези думи съпредседателят на " Демократична България ", зам.-шеф на Народното събрание и ръководител на вътрешната комисия Атанас Атанасов отряза президента Румен Радев в настояването му единствено български самолети да охраняват небето ни. Държавният глава направи изявлението, откакто държавното управление даде позволение на до 8 самолета от Нидерландия да охраняват небето ни по линия на НАТО.

Ясно е, че нямаме самолети, които са окомплектовани като хората. Ще вземат да объркат ракетите във въздуха, тъй като са съветско произвеждане, разяснява Атанасов.

Всички дефицити във въоръжените ни сили, в случай че се наложи, би трябвало да бъдат окомплектовани от съдружниците от НАТО, тъй като никой не може да допусна по какъв начин ще се развие тази обстановка в Украйна, безапелационен бе той. И изясни, че българските Военновъздушни сили са приземени с " тези самолети, поддържани от руснаците ".

Като се събират при президента, дано обсъдят дали имаме готови летци, които да летят на F-16. Някой ми сподели, че са изпратили двама в Съединени американски щати и те се провалили на изпитити, в случай че е по този начин, това е скандал, сподели Атанасов.

Политически, като член на НАТО, за нас е значимо тук да има един взвод американска армия, с цел да е ясно кой къде стои, добави той. В центъра на Европа има война, на 200 км от нас - длъжни сме да се държим като сътрудник.

Позицията на президента е, с цел да се хареса на русофилския електорат. Това е пиар, ми се коства, разяснява Атанасов.

Според него е държанието на Българска социалистическа партия е ясно, то също е подбудено от желанието да се харесат на русофилския електорат, само че в избрани случаи пречело за вземането на решения. Атанасов обаче отхвърли да разисква версия за преформатиране на властта и основаването на ясно евроатлантическо болшинство.

Според него ГЕРБ саботира властта. Освен да избере Борисов, на конгреса си ГЕРБ трябваше да гласоподава преживе да се построи монумент на Гешев, тъй като той ги пази от всичко. Не можем да забравяме кой ни докара на това състояние като страна, разяснява Атанасов.

Няма проблем в сегашната толкоз комплицирана коалиция да се появяват понякога исблъсъци, само че с диалози би трябвало да бъдат преодолявани, сподели още съпредседателят на Демократична България. Нямало проблем България да бъде правилен сътрудник.

Българската страна и нация има потребност в този тежък миг да работи единно и в случай че можем да загърбим политическите спекулации.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР