Ние, като правителство и като партия, подкрепяме пътя към еврозоната.

...
Ние, като правителство и като партия, подкрепяме пътя към еврозоната.
Коментари Харесай

Бойко Борисов с ключов въпрос пред бизнеса: Кои се плашат от въвеждането на еврото и защо?

Ние, като държавно управление и като партия, поддържаме пътя към еврозоната. Той е дисциплинираност, сигурност и бистрота. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в изявлението си по време на 13-та годишна среща на Бизнеса с държавното управление. Форумът е отдаден на пътя на България към еврозоната и какви ще са резултатите върху стопанската система, съобщи Блиц.

„ Критиците на присъединението ни към еврозоната споделят, че ще се вдигнат цените. Държавите, към които се стремим, са с въведено евро. Бих задал контравъпрос: „ Кои се плашат от въвеждането на еврото и за какво? ”. Плашат се, тъй като банковият съюз и в еврозоната нито централните банки, нито банките на съответната страна могат да си разрешават волности. Защо ни е боязън да дисциплинираме този бранш, който е значим за всеки един от нас? ”, попита министър председателят.

„ Разбира се, че е значимо: по-ниски лихви по заемите, дисциплиниране на банковия бранш. Когато България е в този клуб, няма по какъв начин да се случат неща като банкрута на КТБ. Ние като държавно управление и като партия поддържаме този път. Той е дисциплинираност, сигурност и бистрота.

Президентът Макрон ни сподели: ” Когато сте в този клуб, ние сме сигурни, че в България всичко е добре ”.Радвам се на оценката на сътрудника Валдис, че се движим добре по пътя за интеграция и влизане в еврозоната ”, уточни той.

Той благодари на шефа на Българска народна банка и на финансовия министър за работата. „ Огромни старания се поставят. Никак не е елементарно, би трябвало да убедим сътрудниците ни, че нещата ни са изрядни ”, съобщи Борисов.

На форума министър председателят регистрира, че данъчните доходи са се нараснали с 50%. „ Това значи доста по-добра работа на приходните организации. Външният дълг за 2019 година ще бъде 18,6% и ще ни подреди измежду страните с най-нисък дълг в Европа. Средната работна заплата спрямо 2014 година е повишена с 47,5%, Брутният вътрешен продукт е повишен с 39% спрямо 2014 година Приходите от туризма са рекордни. Инвестициите означават растеж. Това сочат данните на Българска народна банка. Те са в областта на действителната стопанска система. За първи път износът на България за Германия е по-голям от вноса. Заводите бълват продукция, която се изнася на 100% ”, регистрира министър-председателят.

Където са автомагистралите, заводите никнат като гъби. В края на март най-малко 3 лота ще стартираме да строим по „ Хемус ”. Това ще е реката, по която ще потекат вложителите към Северна България ”, акцентира Борисов.

„ България е единствената страна, която се оправи по европейски метод с миграцията. Ако всички страни водеха политиката си както България направи, нямаше да имат проблеми. Споразумението с Турция работи прелестно. Изпълнили сме европейската си взаимност на 100%. Свършихме си работата и доказахме, че външна граница на Европейски Съюз може да се пази по допустимо най-хубавия метод ”, съобщи той.

„ Изборите са си избори и там ще си проличи и отношението на хората и всяка една партия какво предлага. Убеден съм, че ще има хора, които ще заложат пари против нас, може да излязат и банкери против нас, само че ние сме длъжни да вършим верните неща, пък да става каквото ще. Вярвам в инстинкта на българския народ. Той постоянно доста добре преценят. Инстинктът на хората е най-верният и той постоянно ще ни води в вярната посока ", безапелационен бе Борисов.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР