Ние като браншова организация не искаме държавна помощ, която в

...
Ние като браншова организация не искаме държавна помощ, която в
Коментари Харесай

Не искаме държавна помощ, а възможност да продължим да работим

Ние като браншова организация не желаеме държавна помощ, която в тези времена ще е доста по-необходима другаде. Ние желаеме да ни се разреши да продължим да работим и по този метод да сме потребни на страната в тези сложни времена. Това излиза наяве от отворено писмо на Националната асоциация на строителните бизнесмени (НАСП) до премиера Бойко Борисов, министри, представители на локалната власт в София, ръководители в банковия бранш и ръководителя на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Медицинският аспект на казуса е най-съществен сега, тъй като става въпрос за човешки животи, само че не би трябвало да се не помнят и икономическите, и обществените резултати за обществото, означават от асоциацията. При прекъсване на административния и индустриален развой резултатът за стопанството на страната ще е гибелен. Този негатив ще се изстрада както в публичен, по този начин и в персонален проект. Ще се появи голяма маса от безработни жители, за които страната няма да има запас за обществени помощи и обезпечаване. Само в строителството са заети над 200 000 служащи, които обезпечават препитанието на над 500 000 индивида. Няма да могат да се обслужват потребителските заеми, което ще докара до блокиране в банковия бранш. Ще банкрутират доста производства и икономически действия, което фрапантно ще понижи приходите към бюджета. Той от своя страна няма да може да изплаща пенсии и заплати. Няма да могат да се финансират витално значими браншове като опазване на здравето, обучение и вътрешна сигурност. Това ще докара до същинска и сложна рецесия в обществото - нещо, което дружно не би трябвало да разрешаваме, показват от асоциацията.

За да се избегнат или смекчат най-малко някои от рисковете, от НАСП оферират ограничения, които биха били потребни за бизнеса. Първо, основаването на експертен стопански съвет, в който да вземат присъединяване потвърдени икономисти, админи и производители. Основна задача на този мозъчен концерн би трябвало да бъде разбор на настоящата икономическа обстановка и предложение на съответни ограничения за оцеляване на стопанската система.

Според браншовата организация добре е да продължи ефикасната работа на администрацията, която обслужва стопанския живот. Това е допустимо, тъй като банките работят дейно при цялостно съблюдаване на предписанията. Според специалистите от НАСП в този момент е моментът цифровизация на административния развой, в частност въвеждане на електронното позволение за градеж. Както се видя в образованието, това е допустимо при воля от страна на страната и всички участници в процеса.

От асоциацията на строителните бизнесмени считат, че би трябвало да продължи кредитирането от страна на банките под контрола на Българска народна банка. За разлика от частния капитал, банките работят с нашите пари, на жителите и бизнеса, заради което в тази обстановка те би трябвало да проявят изключително огромна обществена отговорност. Изключително значимо е да не бъде стопирано банковото финансиране за популацията и бизнеса, тъй като това би било пагубно за стопанската система на страната, акцентират от асоциацията.

От националната асоциация на строителните бизнесмени желаят страната да сътвори условия и опция производствата, в това число строителството, да продължат да работят естествено при съблюдаване на избрани ограничения за сигурност и сигурност. И в същото време стараейки се да се запазят работните места, които са основани.

В момента на първа линия е медицинският личен състав, който поема тежестта на обстановката, само че не би трябвало да се не помни, че за неговата работа са нужни средства, лекарства, апарати и сграден фонд, които се основават от производството и бизнесмените по целия свят, допълват от асоциацията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР