Ние категорично отричаме всякакви инсинуации относно това, че Беларус е

...
Ние категорично отричаме всякакви инсинуации относно това, че Беларус е
Коментари Харесай

Беларус отрича, че е въвлечена в случващото се в Украйна

" Ние изрично отхвърляме всевъзможни клевети по отношение на това, че Беларус е въвлечена в протичащите се в Украйна събития ", се показва в коментар, публикуван до медиите, на посланика на Беларус в България Александър Лукашевич за обстановката в Украйна.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко твърдо акцентира, че беларуските войски не взимат никакво присъединяване в съветската спецоперация, отбелязва посланикът.

" Освен това, ние по всякакъв начин се опитвахме да предотвратим ескалацията. Конкретно, военното управление на Украйна няколко пъти организира договаряния с беларуските си сътрудници. Ние предлагахме на нашите украински сътрудници да изпълним директен контакт с съветската страна, бяхме подготвени да окажем подпомагане, само че това наше предложение бе пренебрегнато ", декларира той.

Република Беларус постоянно интензивно и поредно е била за мирното урегулиране на спора в югоизточна Украйна. Ние и в този момент сме на мнението, че дипломатическите способи са предпочитани и сме подготвени да допринесем за този развой по всевъзможен метод, показва Александър Лукашевич.

" Както акцентира нашият президент, няма да се въвличаме във войната. В създалата се обстановка би трябвало да се търсят способи за предотвратяването на клане сред приятелски славянски нации. За нас единственото вярно решение е да се седне на масата за договаряния ", декларира посланикът на Беларус у нас.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР