Ние, кандидатите от обединението “Продължаваме Промяната - Демократична България, поканихме

...
Ние, кандидатите от обединението “Продължаваме Промяната - Демократична България, поканихме
Коментари Харесай

Продължаваме Промяната - Демократична България: Иван Портних отказа да дискутираме проблемите и бюджета на Варна

Ние, претендентите от обединяването “Продължаваме Промяната - Демократична България ”, поканихме предходната седмица кмета на Варна Иван Портних на диалог за положението на града, което съществено ни тревожи.

След новината, че служебното държавно управление е изразило подготвеност да входира народен бюджет, искахме да обсъдим с управата на града кое е най-хубаво за бъдещето на Варна.

За наше голямо страдание, кметът отхвърли нашата покана, като я отклони за след изборите. След тях, обаче, настава нов цикъл на обмисляне на Народното събрание и ние искахме да разберем по какъв начин управата вижда сега проблемите на града, да срещнем персонално господин Портних с нашето виждане и да обсъдим дружно кое е най-хубавото за развиването на града предвид на новия народен бюджет, който ще се изготвя.

От месеци наред Иван Портних твърди, че бюджетът е спрян от регионалния шеф в държавното управление “Петков ” Благомир Коцев.

“Аз стопирах едвам 3% от бюджета, това няма по какъв начин да спре развиването на града ни. Срещу тези 3% стои невижданата ликвидация на зелени площи, градинки и междублокови пространства - места, които освежават града, където децата ни играят, възрастните ни родителите се разхождат. Места, които, в случай че се продадат, евентуално ще бъдат застроени и в допълнение ще уплътнят така и така задушаващия се от доста здания град. Варненци се оповестиха изрично срещу тази продажба. Това ли е методът, по който да се попълнят дупки в бюджета? ”, пита Коцев.

Поканихме кмета, с цел да обсъдим както това, по този начин и предизборните поправки, които текат стремително в града против рекордно огромен заем, който общината тегли. След него задлъжнялостта на града ни се удвои двойно. Имахме и други въпроси, като да вземем за пример - за какво при рекордно висока такса боклук, сметоизвозването е рекордно зле, споделя различен претендент от обединената листа, юристът Емил Ефендулов.

В обединението държат държавният запас за общински планове да се разпределя според разпоредбите, признати от кабинета „ Петков ” - средствата да доближат до най-вече хора и там, където са най-необходими, почтено и надпартийно.

Кандидатите са загрижени за развиването на морската столица, само че считат, че след 12 години ръководство на ГЕРБ, община Варна е в застой и това не е поради спрените 3% от бюджета.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР