Ние живеем в правова държава. Всяко действие на МВР ще

...
Ние живеем в правова държава. Всяко действие на МВР ще
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Ние работим денонощно, а политически партии си правят пиар

Ние живеем в правова страна. Всяко деяние на Министерство на вътрешните работи ще бъде стимулирано от това, да се съблюдава законът. На границата сме издали голям брой административни, има и правосъдни актове. Напрежението ескалира, по тази причина беше нужно жандармерията да е там. На процедура двете страни - БАБХ и частна компания - се опитваха да решат проблемите си на терен, а не в съда.

Това съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев в ефира на Нова телевизия.

По думите му с още няколко организации са подхванали стъпки, с цел да върнат на страната границата, само че това ще се случи по един юридически изискан метод.

Ще бъдем ефикасни и по двете посоки - да предустановим купения вод, само че и да заловим уредниците му, съобщи той.

Нямам персонален конфлик с основния прокурор Иван Гешев. Ние ще работим с институцията Прокуратура и с всеки, който извършва функционалностите си по отношение на закона. Но ще сигнализираме и обществеността за всяко безучастие. Ще следим доста деликатно какво се случва с нашите производства, когато отидат в прокуратурата, безапелационен бе той.

Смущава ме, че в българското общество се основават извънредно доста разграничителни линии. Такъв случай е Капитан Андреево. Ние работим непрекъснато, а политически партии си вършат пиар. Политическите послания би трябвало да са градивни, а не да се търсят проблеми в работата на служебния кабинет, счита Демерджиев.

На въпрос с какво е друг от Бойко Рашков, той съобщи, че във всяко свое деяние съблюдава закона. " Ще сме безкомпромисни към чиновниците, уронващи престижа на Министерство на вътрешните работи и не спазващи закона. Министерство на вътрешните работи няма да организира акции, които са отвън функционалностите ни ", изясни още Демерджиев.

Попитан за случая с Георги Семерджиев той съобщи, че Министерство на вътрешните работи ще приключи акциите акции и ще премине към методически метод. " Разпоредил съм да се издирят лицата, които са рецидивисти на пътя. Трябва да се задействат и органите на Прокуратурата, с цел да има възпиращ резултат ", изясни служебният вътрешен министър и добави, че ще е праволинеен при всяко нарушаване, изключително от чиновник на Министерство на вътрешните работи.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР