Ние изпълняваме своите ангажименти, така както предвижда договора за изграждането

...
Ние изпълняваме своите ангажименти, така както предвижда договора за изграждането
Коментари Харесай

Министър Петкова: Изпълняваме ангажиментите си по Турски поток

Ние изпълняваме своите задължения, по този начин както планува контракта за построяването на плана " Турски поток ". Това увери министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която разяснява осъществяването на плана в коридорите на Народното събрание.

Повод за коментара е изказването на съветския президент Владимир Путин, че България е сложена под напън и съзнателно бави осъществяването на газопровода Турски поток.

" Работим по този начин както планува контракта. Забавяне няма. Забавяне има във връзка с целия развой по сключване на контракта ", уточни министър Петкова, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя напомни, че договорът за създаване е подписан на 18 септември тази година и от този момент до в този момент се работи непрестанно, само че всички действия по използването на директивата за природния газ, по провеждането на публичните поръчки за избор на реализатор и обжалванията по тях, отнемали време.

" Към момента се работи на трасе от 150 километра, на три обособени лота, доставени са тръбите за всички 150 километра ", сподели още енергийният министър.

Теменужка Петкова уточни, че с актуализирането на енергийната тактика на България ясно е било декларирано, че този план е извънредно значим и стратегически за нас. По думите й с построените към този момент 11 км. на българо-турската граница до компресорна станция " Странджа " на процедура се обезпечава съгласуваност на страната ни с газопровода на турска територия.

" Изградихме и газоизмервателна станция, в развой на създаване са и две нови компресорни станции, тъй че работата по плана не е спряла и по този начин както планува контракта първите 308 километра би трябвало да бъдат подготвени в края на май 2020 година ", увери министър Петкова. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР