Ние искаме трайно решение на проблема с Косово и заради

...
Ние искаме трайно решение на проблема с Косово и заради
Коментари Харесай

Сръбският президент: Искаме решение за Косово и затова строим пътя Ниш – Прищина

Ние желаеме трайно решение на казуса с Косово и поради това строим автомагистралата от Ниш за Прищина, това е споделил сръбският президент Александър Вучич пред Генералната асамблея на Организация на обединените нации в Ню Йорк, съобщи белградската ТВ Пинк.

Лидерът на западната ни съседка е декларирал, че неговата страна желае намиране на заслужено решение за всички наранени страни. "Аз съм уверен, че съглашението сред сърбите и албанците в Косово е постижимо. Ние желаеме решението да е заслужено за всички. Не може някои да получат всичко, а други - нищо ", е показал още той.

Според Вучич Сърбия е настроена позитивно към намиране на излаз от заплетената обстановка. "В случай че искахме борба, щяхме ли да подпишем съглашението с Европейската капиталова банка за построяването на пътя Ниш до Прищина? ", попитал е реторично балканският политик.

Сръбският президент е показал още, че управляващите в някогашната провинция на Белград усложняват ситуацията. "С въвеждането на високите вносни мита на артикули от страната ни и Република Сръбска (автономна част на Босна и Херцеговина) в Прищина наляха още масло в огъня на напрежението. То заплашва балканската сигурност, само че и тази в Европа ", е декларирал той от трибуната в Организация на обединените нации.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР